Μονοπάτια συμπερίληψης & συμμετοχής: Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Θεραπευτική Άσκηση | Action for Kids with Disabilities και σε  συνεργασία με την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει μία ημερίδα με διαδραστικές συζητήσεις και ανοιχτές ομιλίες προς το κοινό, με θέμα την επαναξιολόγηση του τρόπου ζωής των παιδιών με αναπηρία στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινότητα.

Περισσότερα
Μονοπάτια συμπερίληψης & συμμετοχής: Το παιδί με αναπηρία στην καθημερινή ζωή - Εικόνα

Open Agora: Διήμερο bazaar και παράλληλες δράσεις

Ένα διήμερο bazaar αφιερωμένο σε ΜΚΟ και ομάδες που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο

Περισσότερα
Open Agora: Διήμερο bazaar και παράλληλες δράσεις - Εικόνα

Slams by SNFCC Youth Council

Εμπνεόμενο από τα Science Slams που ξεκίνησαν στη Γερμανία στις αρχές του 2000, το SNFCC Youth Council οργανώνει και επιμελείται μια σειρά ομιλιών και συζητήσεων, με σκοπό την ανάδειξη ιδεών, γνώσεων, εμπειριών και, φυσικά, των ανθρώπων πίσω από αυτές. 

Περισσότερα
Slams by SNFCC Youth Council - Εικόνα

Εργαστήριο Γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Έχεις σκεφτεί πώς θα μπορούσες να επικοινωνείς χωρίς να χρησιμοποιείς τη φωνή σου; Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί τα παιδιά σε ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήριο, όπου θα παίξουμε, θα διασκεδάσουμε και θα γνωρίσουμε τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. 

Περισσότερα
Εργαστήριο Γνωριμίας με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα - Εικόνα

Dance Together

Μία γιορτή χορού για όλους στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ! Όλοι μαζί γινόμαστε ένα και, ακολουθώντας τους ρυθμούς της ομάδας La Timpa, χορεύουμε χωρίς περιορισμούς.  Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 14.00-15.00  Αγορά Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότηταςΓια τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία συστήνεται η συνοδεία των βοηθών/συνοδών 

Περισσότερα
Dance Together - Εικόνα

ColpBol

Το Colpbol είναι ένα συλλογικό άθλημα που αποτελείται από δύο ομάδες που αγωνίζονται με στόχο να εισαχθεί η μπάλα στο τέρμα της αντίπαλης ομάδας, με κινήσεις των χεριών. Θυμίζει κάτι απο χάντμπολ και βόλεϊ και πρόκειται για ένα δυναμικό, συν-εκπαιδευτικό και χωρίς αποκλεισμούς άθλημα, που ενθαρρύνει τη συνεργασία και τη συμπερίληψη. 

Περισσότερα
ColpBol - Εικόνα

Στίβος Μάχης / Σκυταλοδρομίες

Μέσω διασκεδαστικών διαδρομών, τα παιδιά με και χωρίς αναπηρία θα ομαδοποιηθούν, θα συνεργαστούν και θα προσπαθήσουν να φτάσουν από τη μία πλευρά της διαδρομής έως την άλλη όσο πιο γρήγορα, αλλά και με ασφάλεια γίνεται. Το παιχνίδι θυμίζει στίβο μάχης, και η διαδρομή απαιτεί αρκετές κινητικές δεξιότητες της παιδικής ανάπτυξης (πέρασμα εμποδίου, πηδηματάκια, βάδιση σε μη σταθερή επιφάνεια, βάδιση σε δοκό ισορροπίας). Οι διαδρομές θα είναι προσαρμοσμένες και θα πραγματοποιούνται από κάθε παιδί ανεξαρτήτως επιπέδου κινητικότητας και φυσική κατάστασης. 

Περισσότερα
Battlefield / Relay Race  - Εικόνα

Επίδειξη & Παιχνίδι Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο

Αθλητές της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) θα παρουσιάσουν την καλαθοσφαίριση σε αμαξίδιο, με στόχο παιδιά, έφηβοι και νέοι ενήλικες με αναπηρία να γνωρίσουν το άθλημα. 

Περισσότερα
Mini Basket - Εικόνα

Γιορτάζουμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο ενός διμήνου εκπαιδευτικών δράσεων για την Αναπηρία, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις 4 Δεκεμβρίου σε μία γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία! Σχολικές ομάδες από σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι να συνυπάρξουν και να αλληλοεπιδράσουν μέσω του αθλητισμού με συνομηλίκους τους. Κάθε σχολείο μπορεί να κάνει κράτηση σε 2 slots (1 slot από την κάθε δραστηριότητα). 

Περισσότερα
Γιορτάζουμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ - Εικόνα