Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος Ταξιδεύει

Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Α' Β' και Γ' Δημοτικού

Αυτή τη σχολική χρονιά, τα παιδιά θα φέρουν τα φυτά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στις δικές τους γειτονιές! Μέσα από πολυαισθητηριακά παιχνίδια, παρατήρηση και έρευνα, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα χρώματα, τα αρώματα και τις υφές του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, εξοικειώνονται με διαφορετικά είδη φυτών, αντιλαμβάνονται τη λογική φύτευσης ενός αστικού πάρκου, εστιάζουν στα μεσογειακά αρωματικά φυτά και γνωρίζουν τις ιδιότητές τους! Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά επιλέγουν τα πιο αγαπημένα τους, ευωδιαστά φυτά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και φυτεύουν τους σπόρους τους σε origami γλαστράκια από ανακυκλωμένο χαρτί, για να ταξιδέψουν στη δική τους γειτονιά!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός
Υλοποίηση: Ειρήνη Γοζαδίνου, παιδαγωγός τέχνης-εμψυχώτρια
Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (τις 3 πρώτες εβδομάδες κάθε μήνα), στις 09.00 και στις 11.00, διάρκεια 90’

Δηλώστε συμμετοχή

Δημιουργώντας Μικρά Βιβλία Τέχνης

Για μαθητές/τριες Παιδικού Σταθμού - Νηπιαγωγείου

Το Κανάλι, ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του ΚΠΙΣΝ, λειτουργεί ως μια μεταφορική συνέχεια της θάλασσας από την ακτή του Φαλήρου στο Κέντρο Πολιτισμού. Με αφορμή την φυσική παρουσία της θάλασσας στο χώρο και τη συνεχή ροή του νερού όπως αυτό εισέρχεται στο ΚΠΙΣΝ από το Κανάλι, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα εικαστικό εργαστήριο με βασική αρχή τον πειραματισμό και το δημιουργικό παιχνίδι με τα υλικά, τις υφές και τις τεχνικές. Μέσα από την εξερεύνηση της χειρονομιακής ζωγραφικής και την ποικιλία των αποτελεσμάτων που προκύπτουν σε συνδυασμό με το collage, θα δημιουργήσουν το δικό τους Μικρό Βιβλίο Τέχνης, ως ωδή στο Κανάλι.

Σχεδιασμός: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, Εικαστικός
Υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, Εικαστικός / Ντορίνα Φουντουλάκη, Εικαστικός

Κάθε Παρασκευή στις 9.30 και στις 11.00, διάρκεια 60'

Δηλώστε συμμετοχή

Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Για μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Α’ και Β’ Δημοτικού 

Σκοπός του προγράμματος είναι η επαφή και η έκφραση των παιδιών μέσω της κίνησης, του ρυθμού, της μουσικής, μέσω της πολύπλευρης κινητικής εκπαίδευσης. Τα παιδιά θα έχουνε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα θεμελιώδη κινητικά & γνωστικά  χαρακτηριστικά με τη χρήση του αθλητικού εξοπλισμού, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε διαφορετικούς σταθμούς, οι οποίοι διακρίνονται σε:

  • Στάση του σώματός μου (περπάτημα, τρέξιμο, ακραίες θέσεις)
  • Συναρμογή & Καλλιέργεια του ρυθμού 
  • Παιχνίδια συναισθημάτων
  • Ευκινησία με μπάλα

Παλαιότερος τίτλος προγράμματος: «Μαθαίνω πώς κινείται το σώμα μου»
Σχεδιασμός/Yλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη στις 9.00 και στις 11.00, διάρκεια 90’

Δηλώστε συμμετοχή

SNFCC Class

Tα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσγειώνονται στην τάξη! Ανακαλύψτε μαθήματα με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα.

Το ΚΠΙΣΝ, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να είναι δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα μαθήματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα, είτε μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen).

Δηλώστε συμμετοχή