Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση

Με κοινό στόχο την ενεργοποίηση των σχολικών ομάδων στο θέμα της βιωσιμότητας, το ΚΠΙΣΝ και το JA Greece ενώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις δυνάμεις τους και δίνουν σε ακόμη περισσότερους/ες μαθητές/ήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες, δεξιότητες και ταλέντα. Μέσα από το ολοκληρωμένο ψηφιακό πρόγραμμα “Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση”, οι σχολικές ομάδες συμμετέχουν σε μία βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία που θίγει το θέμα της βιώσιμης κατανάλωσης και ενισχύει τη δημιουργικότητα. Σε 

Περισσότερα
Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση   - Εικόνα

Σχολεία στο ΚΠΙΣΝ | Γιορτάζουμε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΚΠΙΣΝ

Γιορτάζουμε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΚΠΙΣΝ | 30 Σεπτεμβρίου 2022 Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (30 Σεπτεμβρίου), μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από σχολεία Ειδικής Αγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν τις αξίες του αθλητισμού, την ισότητα, τη συμπερίληψη και τον σεβασμό, μέσα από αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα.  Σχεδιασμός - Υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος  Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, από τις 09.00 έως τις 12.00.  

Περισσότερα
Μαθήματα Υπολογιστών για άτομα 65+ - Εικόνα

Σχολεία στο ΚΠΙΣΝ | Γνωρίζω τον Αυτισμό μέσω του Αθλητισμού

Γνωρίζω τον Αυτισμό μέσω του Αθλητισμού | 1 Απριλίου 2022 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου), μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης σχολείων ειδικής και γενικής αγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κοινές βιωματικές δράσεις με αθλητές των Special Olympics Hellas, προωθώντας το μήνυμα της ένταξης, της ισοτιμίας και των ίσων ευκαιριών. Μέσα από τέσσερις διασκεδαστικές δραστηριότητες, όλα τα παιδιά, με αυτισμό και μη, θα δοκιμάσουν προσαρμοσμένα αθλήματα, θα χορέψουν και θα ψυχαγωγηθούν.  

Περισσότερα
 Schools at the SNFCC | Getting to know Autism through Sports  - Εικόνα

Όλα για Όλους, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Γνώριμα και αγαπημένα ομαδικά αθλητικά παιχνίδια, που εξασφαλίζουν τη δίκαιη και ισότιμη συμμετοχή για όλους! Χωρίς περιορισμούς λόγω φύλου, σωματικής διάπλασης ή δύναμης, οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετέχουν σε παιχνίδια δεξιοτήτων και ρυθμού που τους βοηθούν να εκφραστούν ελεύθερα και να νιώσουν όμορφα με την κίνηση και το σώμα τους. Έπειτα, σε ομάδες παίζουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, με μεικτές ομάδες!   

Περισσότερα
Everything for Everyone, on the occasion of Women’s Day - Εικόνα

Γνωρίζω την Αναπηρία μέσω του Αθλητισμού

Γνωρίζω την Αναπηρία μέσω του Αθλητισμού | 2 & 3 Δεκεμβρίου 2021  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από σχολεία ειδικής αγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά παραολυμπιακά αγωνίσματα, να παίξουν και να συναναστραφούν αθλητές με αναπηρία. Κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει σε έως 3 διαφορετικά αθλήματα.  Σχεδιασμός/υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος    Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ΚΠΙΣΝ:

Περισσότερα
Γνωρίζω τον Αυτισμό μέσω του Αθλητισμού  - Εικόνα

Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική επιχείρηση.  

Με κοινό στόχο την ενεργοποίηση των σχολικών ομάδων στο θέμα της βιωσιμότητας, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το JA Greece ενώνουν τις δυνάμεις τους και δίνουν σε ακόμη περισσότερους/ες μαθητές/ήτριες από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να αναπτύξουν ιδέες, δεξιότητες και ταλέντα.

Περισσότερα
Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση   - Εικόνα

Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2020-2021 | Δίπλα στη σχολική κοινότητα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας

Τη σχολική χρονιά 2020-2021 -μία ιδιαίτερη χρονιά για εκπαιδευτικούς και μαθητές- τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ προχώρησαν σε δύο πρωτοβουλίες, διατηρώντας, και επεκτείνοντας, τη σχέση τους με τη σχολική κοινότητα: την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας SNFCC Class και τη δημιουργία της σειράς webinars για εκπαιδευτικούς Ιδέες στη Σχολική Τάξη.

Περισσότερα
Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2020-2021 | Δίπλα στη σχολική κοινότητα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας - Εικόνα