Τουρνουά Baskin

Το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας - Sports Excellence (SE), που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), διοργανώνει σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) το Τουρνουά Baskin, ένα συμπεριληπτικό άθλημα για μαθητές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ειδικών και Γενικών Σχολείων Αττικής. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Περισσότερα
Baskin Tournament - Εικόνα

Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ: Ας μιλήσουμε για τη Συναίνεση

Για να φτιάξουμε έναν διαφορετικό κόσμο πρέπει πρώτα να τον φανταστούμε. Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, την τελευταία ημέρα του WOW Athens 2024 που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ, καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να πάρουν μέρος σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη συναίνεση, μέσα σε ένα περιβάλλον αισιόδοξο και ασφαλές.

Περισσότερα
The Student Agora of SNFCC: Let's talk about consent - Εικόνα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο ΚΠΙΣΝ

Τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε μία μεγάλη χορευτική γιορτή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, μαθητές/τριες γενικής και ειδικής αγωγής θα γίνουν μία ομάδα χορεύοντας παρέα σε ρυθμούς διαφορετικών ειδών μουσικής, όπως Hip Hop, Salsa & Bachata, Swing, καθώς και ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς!   Σχεδιασμός - Υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος   Παρασκευή 26/4 | Ξέφωτο

Περισσότερα
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στο ΚΠΙΣΝ - Εικόνα

SNFCC Class Webinars

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει δημιουργήσει το SNFCC Class, μία ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Περισσότερα
SNFCC Class Webinars - Εικόνα

SNFCC Schools Εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ διοργανώνουν δύο ξεχωριστές εκπαιδεύσεις για τους εκπαιδευτικούς με τους οποίους έχουν συνεργασία όλα τα χρόνια στο πλαίσιο των σχολικών επισκέψεων, αλλά και όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό μας έργο για πρώτη φορά.

Περισσότερα
SNFCC Schools Εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών - Εικόνα

Open Call: Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ | Ας μιλήσουμε για τη Συναίνεση

Για να φτιάξουμε έναν διαφορετικό κόσμο πρέπει πρώτα να τον φανταστούμε.  Τη Δευτέρα 8 Απριλίου, την τελευταία ημέρα του WOW Athens 2024 -του μεγαλύτερου φεστιβάλ για γυναίκες, θηλυκότητες και non-binary άτομα που πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ- η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος θα γεμίσει από μαθητές και μαθήτριες, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη συναίνεση. 

Περισσότερα
Open Call: Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ | Ας μιλήσουμε για τη Συναίνεση - Εικόνα

Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση

Η συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με το JA Greece συνεχίζεται για τρίτη σχολική χρονιά προσφέροντας στις σχολικές ομάδες το κοινό πρόγραμμα Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση! 

Περισσότερα
Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & JA Greece: Μια πόλη, ένα οικοσύστημα & Εικονική Επιχείρηση     - Εικόνα

Σχολικά Προγράμματα ΚΠΙΣΝ 2022-2023 | Δίπλα στη σχολική κοινότητα, σε κάθε σημείο της Ελλάδας

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μαθητές όλων των τάξεων συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα και πραγματοποιούν τον σχολικό τους περίπατο σε συνδυασμό με ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, πέρα από τα γεωγραφικά όριά του, το ΚΠΙΣΝ συμμετέχει ενεργά στη σχολική ζωή, μέσα από τα ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή που προσφέρει το SNFCC Class.

Περισσότερα
εικόνα με τον χάρτη της Ελλάδας

«Διάβαση»: Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνουν τη δράση Διάβαση, ένα διήμερο -στις 23 και 24 Νοεμβρίου- αφιερωμένο στους μαθητές και τις μαθήτριες. Μία δράση που σηματοδοτεί την απαρχή μίας νέας συνεργασίας και μίας σειράς πρωτοβουλιών, με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση της μαθητικής κοινότητας στις επιστήμες, προσφέροντας μία εμπειρία που συνδυάζει τη γνώση με το θέαμα και την τεχνολογία.

Περισσότερα
«Διάβαση»: Συνεργασία ΚΠΙΣΝ & Ίδρυμα Ευγενίδου  - Εικόνα

Γιορτάζουμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο ενός διμήνου εκπαιδευτικών δράσεων για την Αναπηρία, καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις 4 Δεκεμβρίου σε μία γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία! Σχολικές ομάδες από σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι να συνυπάρξουν και να αλληλοεπιδράσουν μέσω του αθλητισμού με συνομηλίκους τους. Κάθε σχολείο μπορεί να κάνει κράτηση σε 2 slots (1 slot από την κάθε δραστηριότητα). 

Περισσότερα
Γιορτάζουμε την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ - Εικόνα