Φωτογραφία από το κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Γενικές ερωτήσεις

 • Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τους μαθητές πραγματοποιώντας εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σχολικές βαθμίδες.

  Εναλλακτικά, οι σχολικές ομάδες μπορούν να πραγματοποιήσουν ανεξάρτητη σχολική περιήγηση / περίπατο στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ. 

  Την φετινή σχολική χρονιά 2020-2021 τα σχολικά προγράμματα πραγματοποιούνται μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

 • Η κράτηση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ, εδώ.

 • Τα προγράμματα αφορούν έως 4 τμήματα από κάθε σχολείο για το σχολικό έτος 2020-2021. Η επίσκεψη αφορά 1 τμήμα από κάθε σχολική μονάδα, ανά ημέρα.

 • Δευτέρα έως Παρασκευή // ώρες: 9:00 - 10:30, 11:00 - 12:30

  Ισχύει για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 • Για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας.
  Κατά τη διάρκεια των δράσεων μας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.  
   

 • Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας τα προγράμματα ακυρώνονται και η δυνατότητα παραμονής των μαθητών σε εσωτερικούς χώρους δεν είναι εφικτή.

 • Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Σχολικοί περίπατοι

 • Οι σχολικοί περίπατοι πραγματοποιούνται κατόπιν κράτησης και μόνον στους εξωτερικούς χώρους του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. 
  Η σχολική ομάδα μπορεί να κάνει κράτηση για το σημείο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος στο οποίο επιθυμεί να παραμείνει και συγκεκριμένα το Ξέφωτο, τον Μουσικό Κήπο ή τον περιβάλλοντα χώρο των Πιδάκων νερού. Η παραμονή στους χώρους όπου έχει γίνει η κράτηση θα πρέπει να τηρείται με ευθύνη του συνοδού εκπαιδευτικού προς αποφυγή συγχρωτισμού και ανάμειξης με άλλες ομάδες.


  Επιπλέον, τα σχολεία που συμμετέχουν σε σχολικούς περιπάτους μπορούν, αν το επιθυμούν, να χρησιμοποιήσουν τον Υπαίθριο Χώρο Αθλοπαιδιών. 
  Η χρήση του χώρου αυτού μπορεί να γίνει με ηλεκτρονική προκράτηση εδώ.

 • Η κράτηση για τους σχολικούς περιπάτους είναι απαραίτητη. Σε περίπτωση βροχής ή κακοκαιρίας ο περίπατος ακυρώνεται.

  Κάντε την κράτησή σας εδώ.

 • Την σχολική περίοδο 2020-2021 και λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία το επιτρεπόμενο όριο επίσκεψης στο ΚΠΙΣΝ περιορίζεται σε 1 τάξη ανά σχολική μονάδα.

Πρόσβαση

 • Το ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμο από αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστικές συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων και του τραμ.
  Σε περίπτωση που για τη μεταφορά των μαθητών σας χρησιμοποιηθεί πούλμαν, παρακαλώ σημειώστε πως η άφιξη και στάθμευσή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ανοικτό πάρκινγκ του ΚΠΙΣΝ.

  Για την στάθμευση των σχολικών λεωφορείων και πούλμαν στο πλαίσιο προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων στο ΚΠΙΣΝ υπάρχει πρόβλεψη στάθμευσης στον Υπαίθριο Χώρο Στάθμευσης. Τα σχολικά οχήματα που φτάνουν στο ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο ελεύθερων σχολικών περιπάτων θα πρέπει σε συνέχεια της αποβίβασης των μαθητών να σταθμεύουν εκτός των εγκαταστάσεων του ΚΠΙΣΝ.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβασή σας πατήστε εδώ.

Χώροι Εστίασης

 • Οι μαθητές μπορούν να προμηθευτούν το σνακ από τους χώρους εστίασης που λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας και αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

  Ωστόσο συστήνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους το δικό τους μπουκάλι νερό και κάποιο σνακ.