Υπηρεσίες ΑμεΑ - Εικόνα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί έτσι ώστε να είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ, πιστό στη δέσμευσή του να είναι ανοιχτό σε όλους.
 

Εγκαταστάσεις

Είσοδοι

Στις εισόδους των χώρων υπάρχουν αυτόματες πόρτες που ανοίγουν με το πάτημα ενός πλήκτρου για να διευκολύνεται η πρόσβαση αμαξιδίων.

Ανοιχτές είσοδοι του ΚΠΙΣΝ:

  • Ευριπίδου & Δοϊράνης που είναι η είσοδος για το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
  • Ευριπίδου & Ηρακλέους
  • Ευριπίδου & Δημοσθένους που είναι η είσοδος για το Στίβο
  • Πεισιστράτου & Σαχτούρη που είναι η είσοδος για το χώρο στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ
  • Εσπλανάδα

Δείτε τον χάρτη

 

Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Ο λόφος του Πάρκου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού Πάρκου, είναι προσβάσιμος σε όλους. Η ανάβαση προς την κορυφή του λόφου γίνεται μέσα από τα μονοπάτια του Πάρκου και μέσω των φυτεμένων δωμάτων των κτιρίων φτάνοντας τα 32 μέτρα.

Το υλικό διάστρωσης των μονοπατιών (σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο) αλλά και η κλίση του Πάρκου που είναι περίπου 3-5% επιτρέπει σε όλους τους επισκέπτες να μετακινούνται άνετα αλλά και να είναι όλο το Πάρκο προσβάσιμο σε γονείς με καρότσια και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες ή που χρησιμοποιούν αμαξίδιο. Είναι, επίσης,αντιολισθητικό.

 

Φάρος

Στον Φάρο, υπάρχουν δύο σταθμοί εργασίας με περισσότερα από 543 ακουστικά βιβλία για άτομα με οπτική αναπηρία και εντυποανάπηρους. 

 

Ανελκυστήρες

Οι ανελκυστήρες στα κτίρια του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε όλους. Επίσης, διαθέτουν σημάνσεις σε γραφή Braille και φωνητικές προειδοποιήσεις.

 

Τουαλέτες

Εντός των κτιρίων του ΚΠΙΣΝ, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Πευκώνα και στο Park Kiosk υπάρχουν τουαλέτες ΑμεΑ με κουμπί έκτακτης ανάγκης, τοποθετημένες αντίστοιχα με βάση το φύλο.

 

Πάρκινγκ

Το ΚΠΙΣΝ διαθέτει 20 θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ στο ισόγειο του κτιρίου Στάθμευσης Αυτοκινήτων. Η είσοδος του πάρκινγκ βρίσκεται στην οδό Πεισιστράτου 1. Το Parking διαθέτει ράμπες και διαβάσεις για την διέλευση ατόμων με κινητική αναπηρία και golf carts με ράμπα επιβίβασης, προστατευτικό ιμάντα και θέση στάθμευσης αμαξιδίου.

 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπάρχουν θέσεις για αμαξίδια και ειδικοί ανελκυστήρες για την πρόσβαση τους.

 

 

Υπηρεσία δανεισμού αμαξιδίων 

Διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 

Υπηρεσία Shuttle Bus

Η υπηρεσία shuttle bus είναι προσβάσιμη από επισκέπτες με αμαξίδιο κατόπιν συνεννόησης. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι επισκέπτες με αμαξίδιο που επιθυμούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας παρακαλούνται να μας ενημερώσουν εν ευθέτω χρόνω, τηλεφωνικά στο 216 8091000 για το δρομολόγιο στο οποίο επιθυμούν να επιβιβαστούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων.

 

Τυφλοί και άτομα με μειωμένη όραση

Στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ υπάρχουν οδηγοί όδευσης τυφλών (εκτός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος).

Οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ.

Ο χάρτης του ΚΠΙΣΝ σε γραφή braille, είναι πλέον διαθέσιμος στην Υποδοχή του ΚΠΙΣΝ. Επιπλέον, σε γραφή braille διατίθενται χαϊκού αφιερωμένα στις εναλλαγές των τεσσάρων εποχών, στην κουπαστή του Φάρου και το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ. 

Σκύλοι

Οι σκύλοι-οδηγοί και οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους του  ΚΠΙΣΝ.

 

Βαρήκοοι

Διατίθενται συσκευές υποβοήθησης με σύστημα loop σε 44 σημεία σε όλους τους χώρους.

 

Άτομα στο φάσμα του Αυτισμού

Δείτε τον Οδηγό Αισθητηριακής Προσβασιμότητας για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού εδώ.

Δείτε τον Aισθητηριακό Χάρτη εδώ

Σκύλοι

Οι σκύλοι-οδηγοί και οι σκύλοι συναισθηματικής υποστήριξης είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους του  ΚΠΙΣΝ.

 

Ξεναγήσεις

Στο πλαίσιο της προσβασιμότητας των επισκεπτών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Πολυαισθητηριακή Ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για επισκέπτες με απώλεια όρασης και συνοδούς.

Οι οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται στα κτίρια της ΕΛΣ και της ΕΒΕ είναι προσβάσιμες σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες και για να οργανώσετε τη συμμετοχή σας σε μια ξενάγηση καλέστε στο +30 2168091000 (09.00-21.00).

Για την Πολυαισθητηριακή ξενάγηση παρέχονται συνοδοί κατόπιν συνεννόησης. 

Δείτε όλες τις Ξεναγήσεις

 

Υποβολή παραπόνων

Προκειμένου να υποβάλετε τα σχόλια ή τα παράπονά σας για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ στο ΚΠΙΣΝ παρακαλούμε στείλτε το μήνυμά σας στο info@snfcc.org

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε καλέστε στα +30 2168091000 (09.00-21.00).