Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική

Ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος οι μαθητές εξασκούν τον προσανατολισμό τους και σταδιακά, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη θέση του ΚΠΙΣΝ μέσα στην πόλη. Μέσα από ενεργό συμμετοχή, συνεργασία και παιχνίδι, εξοικειώνονται με την έννοια της αρχιτεκτονικής και ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους.

Περισσότερες πληροφορίες

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας με τον Ήλιο

Σε έναν ανοιχτό και ευήλιο χώρο όπως το ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, οι μαθητές ανακαλύπτουν βασικά στοιχεία και έννοιες που σχετίζονται με τον Ήλιο και τη σημασία του για τη ζωή μας. Μετρούν τη θερμοκρασία διαφόρων αντικειμένων με ειδικό εξοπλισμό, εξασκούν τον προσανατολισμό τους με γνώμονα την παρουσία του ήλιου, παίζουν με το φως και τη σκιά και δημιουργούν σχήματα, πλάθοντας τις δικές τους πρωτότυπες ιστορίες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Χρήσιμες Πληροφορίες

Για την πραγματοποίηση του προγράμματος, παρέχεται στον εκπαιδευτικό δανειστικό υλικό με τις απαραίτητες οδηγίες και προτάσεις διεξαγωγής, ενώ κάθε μαθητής παραλαμβάνει μια τσάντα με χρήσιμα εργαλεία, οδηγίες και χάρτες που διευκολύνουν την περιήγησή του σε εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Ο εκπαιδευτικός συντονίζει τη διαδικασία και καθοδηγεί τους μαθητές, ενθαρρύνοντάς τους να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε στάδιο του προγράμματος.

Περισσότερες πληροφορίες