Φωτογραφία με μαθητές που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Α' Γυμνασίου

Οι μαθητές ξεκινούν την αυτοκαθοδηγούμενη περιπλάνηση στον κόσμο της αρχιτεκτονικής από την Αγορά, περνούν από διάφορους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, και καταλήγουν στον Φάρο.

Ο χρόνος μετρά αφού ανοίξει η σχολική τσάντα «Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική» που περιλαμβάνει τον χάρτη του ΚΠΙΣΝ και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον περίπατο και τις δραστηριότητες της τάξης. Η εξερεύνηση ξεκινά!

Οι μαθητές παρατηρούν πώς κινούνται οι ίδιοι και οι άλλοι επισκέπτες στον χώρο, μετρούν αποστάσεις, συγκρίνουν μεγέθη, αντιλαμβάνονται υφές και σχήματα, και με έμπνευση το ΚΠΙΣΝ, σχεδιάζουν και οριοθετούν τους δικούς τους χώρους. Ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος εξασκώντας τον προσανατολισμό τους και σταδιακά, αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο τη θέση του ΚΠΙΣΝ μέσα στην πόλη. Μέσα από την ανεξάρτητη περιήγηση, ενεργό συμμετοχή, συνεργασία και παιχνίδι, εξοικειώνονται με την έννοια της αρχιτεκτονικής και ενεργοποιούν τις αισθήσεις τους. Οι μαθητές μαθαίνουν όχι μόνο να ακούνε, αλλά να βιώνουν τη γνώση, ενώ παράλληλα ενισχύεται η δημιουργικότητα και η ομαδικότητά τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες
•    Ο δανεισμός των σχολικών τσαντών μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο, καθημερινά, από Δευτέρα έως και Κυριακή.
•    Την περίοδο Οκτωβρίου με Μάρτιο ο δανεισμός γίνεται από τις 9.00 με επιστροφή έως τις 17.00, ενώ την περίοδο Απριλίου με Σεπτέμβριο από τις 9.00 με επιστροφή έως τις 19.00.            
•    Οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά και έπειτα αποστέλλεται στον/στην εκπαιδευτικό υλικό προετοιμασίας για το αυτοκαθοδηγούμενο πρόγραμμά τους.
•    Ο/Η εκπαιδευτικός είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση της σχολικής του/της ομάδας κατά τη διάρκεια της ανεξάρτητης περιήγησής τους.
•    Για να κάνετε κράτηση Σχολικής Τσάντας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο schools@snfcc.org και τηλεφωνικά στο 2168091005.

Το πρόγραμμα «Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ: Περπατώντας στην Αρχιτεκτονική» πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).