Ένα νέο πρότυπο συνεργασίας

«Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος άρχισε να κατασκευάζεται το 2012. Ένα έργο που το είχαμε εσωτερικά ονομάσει το "τριπλό έργο", καθώς εκτός από το καινούργιο σπίτι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, φτιάχτηκε και ένα πάρκο, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης σχεδόν 200 στρεμμάτων. Ένα Πάρκο, που όσον αφορά το Κέντρο Πολιτισμού είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό όσο και οι δύο φορείς-πυλώνες του πολιτισμού μας.

Έπειτα από μια πορεία 10 και πλέον χρόνων παραδίδουμε τα κλειδιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, την ελληνική κοινωνία. Για όλους εμάς στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το ΚΠΙΣΝ, αποτυπώνει τις αμέτρητες δυνατότητες και προοπτικές της χώρας μας, για τις οποίες θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε.

Πολλοί σήμερα μιλάνε για έργα που δημιουργούνται με τη συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου φορέα. Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελεί ένα από τα καλύτερα τέτοια παραδείγματα ανά την υφήλιο. Και το ΚΠΙΣΝ μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας για όλη τη χώρα».

Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 23.02.17

Περισσότερα για την τελετή παράδοσης στις 23 Φεβρουαρίου 2017

Σύμβολο μιας νέας εποχής

«Είμαι βέβαιος ότι αν επιμείνετε στον δρόμο σας, όσο δύσκολος κι αν είναι, η Ελλάδα θα δει φωτεινότερες ημέρες. Επειδή αυτή η υπέροχη αίθουσα και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, αυτό το σύμβολο του Ελληνικού Πολιτισμού και της ανθεκτικότητάς του, μας υπενθυμίζει ότι όπως η δύναμη και η αποφασιστικότητα σας επέτρεψαν να ξεπεράσετε μεγάλα εμπόδια στην ιστορία σας, τίποτα δεν μπορεί να λυγίσει το πνεύμα του ελληνικού λαού».

Barack Obama, τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ

Περισσότερα για την ομιλία του Barack Obama στο ΚΠΙΣΝ

Με στόχο την αξιοποίηση και διεύρυνση των δυνατοτήτων του ΚΠΙΣΝ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΠΙΣΝ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη αξιοποίηση και διεύρυνση των δυνατοτήτων που παρέχει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στη χώρα μας, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, συνεχίζοντας το πλούσιο έργο που έχει κληροδοτήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε στενή συνεργασία μαζί του. Αυτές, άλλωστε, είναι και οι κατευθύνσεις που έχει λάβει το νέο Δ.Σ. από τον εντολέα του, την Ελληνική Πολιτεία».

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΚΠΙΣΝ, 15.03.17

Περισσότερα