Σχολικοί Περίπατοι & Σχολικές Δραστηριότητες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) δίνει τη δυνατότητα σε σχολικά τμήματα να πραγματοποιήσουν τον σχολικό τους περίπατο εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και να συμμετέχουν σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες.  

Μάθετε περισσότερα

Σχολικά Προγράμματα για την εικαστική εγκατάσταση Maman

Τα σχολικά προγράμματα με θέμα το γλυπτό “Maman” της Louise Bourgeois στο ΚΠΙΣΝ αντλούν έμπνευση από τον αυτοβιογραφικό χαρακτήρα που διατρέχει το συνολικό έργο της καλλιτέχνιδας.

Περισσότερα

Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ

Το πρόγραμμα περιήγησης «Εξερεύνηση στο ΚΠΙΣΝ» καλεί τις μαθητικές ομάδες, να περιπλανηθούν σε εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και στον Φάρο. Οι σχολικές μας τσάντες περιλαμβάνουν δανειστικό υλικό με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον περίπατο και τις δραστηριότητες της τάξης. Η εξερεύνηση ξεκινά!

Μάθετε περισσότερα

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (03 Δεκεμβρίου), μαθητές και μαθήτριες από σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν παρέα σε αθλητικές δραστηριότητες και έτσι να συνυπάρξουν και να αλληλεπιδράσουν μέσω του αθλητισμού με συνομηλίκους τους.

Περισσότερα

Teens Volunteers

Μέσα από την ενότητα Teens Volunteers δίνεται η δυνατότητα σε μαθητές 14-18 ετών να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού, να συνεργαστούν με την ομάδα του ΚΠΙΣΝ, να γνωρίσουν έναν σύγχρονο πολιτιστικό φορέα, να εξοικειωθούν με αρμοδιότητες της ομάδας εξυπηρέτησης επισκεπτών, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες, να αλληλοεπιδράσουν και να διασκεδάσουν! Τρέχουσα ευκαιρία εθελοντισμού: Οι Ξεναγοί του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Δήλωσε συμμετοχή

Γιορτάζουμε την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (30 Σεπτεμβρίου), μαθητές και μαθήτριες από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και από σχολεία Ειδικής Αγωγής θα έχουν τη δυνατότητα να γιορτάσουν τις αξίες του αθλητισμού, την ισότητα, τη συμπερίληψη και τον σεβασμό, μέσα από αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Μάθετε περισσότερα

Νέα

Μάθετε περισσότερα για τις νέες πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις συνεργασίες των Σχολείων στο ΚΠΙΣΝ.

Μάθετε περισσότερα

SNFCC Class

Tο ΚΠΙΣΝ, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να είναι δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Μάθετε περισσότερα

Ιδέες στη Σχολική Τάξη: Διαδικτυακά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

Τα Σχολικά Προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ταξιδεύουν στην σχολική τάξη και προσκαλούν τους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν, να εξερευνήσουν και να δοκιμάσουν στην πράξη ιδέες και έννοιες-σταθμούς από τον χώρο της τέχνης, της βιωσιμότητας και του δημόσιου χώρου.

Μάθετε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό/ Ψηφιακό Περιεχόμενο

Ανακαλύψτε εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του #snfccAtHome: αγαπημένα σχολικά προγράμματα και εργαστήρια του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύουν μέσα από την οθόνη!

Μάθετε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις για τις Σχολικές Επισκέψεις στο ΚΠΙΣΝ.
 

Μάθετε περισσότερα