Χρήσιμες πληροφορίες

 • Οι δραστηριότητες είναι διαθέσιμες για την περίοδο 29 Ιουνίου - 21 Ιουλίου, από τις 09.30 έως τις 15.15
 • Η κάθε δραστηριότητα διαρκεί 45’.
 • Κάθε τμήμα (έως 24 παιδιά, από 5 έως 14 ετών) μπορεί να συμμετάσχει σε έως και 4 δραστηριότητες.
 • Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε δροσερά, σκιερά ή στεγασμένα σημεία στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
 • Προτείνεται τα παιδιά να φορούν καπέλο και να έχουν μαζί τους αντιηλιακό και αντικουνουπικό. 
 • Οι ομάδες μπορούν να κάνουν διάλειμμα για φαγητό στα Πανοραμικά Σκαλιά. 
 • Κόστος συμμετοχής: 
  100€/τμήμα για την υλοποίηση 2 δραστηριοτήτων
  150€/τμήμα για την υλοποίηση 3 δραστηριοτήτων
  200€/τμήμα για την υλοποίηση 4 δραστηριοτήτων
 • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο schools@snfcc.org και στο 2168091005.
 • Όροι Συμμετοχής

Ηλεκτρονική κράτηση

Return to Sender

Πού φτιάχνονται τα ρούχα μας; Πώς φτάνουν σε εμάς; Πού ταξιδεύουν; Πού καταλήγουν όταν δεν τα θέλουμε άλλο; Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές, ανακαλύπτουμε τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, προσεγγίζουμε την έννοια της βιωσιμότητας και αντιλαμβανόμαστε τη μικρή ατομική μας ευθύνη για το μέλλον του πλανήτη. Με αφορμή τη μεγάλη υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST.

Τοποθεσία: Maker Space & Εσπλανάδα (εντός της εγκατάστασης)

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι

Stroller Πειραμάτων

Μια δραστηριότητα γεμάτη μηχανική, αυτοματισμούς και πειράματα. Εξειδικευμένοι παιδαγωγοί θα συναντήσουν τα παιδιά στο Πάρκο για να κάνουν παρέα περιπέτειες γεμάτες εκρήξεις, οφθαλμαπάτες και μαγνητικές περιστροφές.

Τοποθεσία: Buffer Zone

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΜΙΤ Kids

Robotics

Ένα εργαστήριο κατασκευής και προγραμματισμού (coding), στο οποίο τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, προγραμματίζοντας τα δικά τους ρομπότ με θέμα την ανακύκλωση, τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τοποθεσία: Τοίχος Αναρρίχησης 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΜΙΤ Kids

Ομάδα Δημιουργίας: Φαντ…αστικά Τοπία!

Με αφορμή τα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ και έμπνευση την αισθητική του Bauhaus και τις δημιουργίες της εικαστικού και designer Hannah Waldron τα παιδιά θα δημιουργήσουν ένα ομαδικό εικαστικό έργο με τις σκάλες σε κεντρικό ρόλο. 

Συνδυάζοντας γεωμετρικές φόρμες, γραμμικά μοτίβα και έντονα χρώματα θα δημιουργηθεί ένα αστικό τοπίο όπου οι σκάλες ως κυρίαρχο αρχιτεκτονικό στοιχείο, μας οδηγούν εκεί που η φαντασία μας θέλει να μας πάει.

Τοποθεσία: Πανοραμικά Σκαλιά

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Μιχαλίτσα Κοζακοπούλου, εικαστικός, Αρχοντούλα Τσατσουλάκη, εικαστικός

 

Graffiti Workshop: Εισαγωγή στη σχεδίαση Letters και Characters

Η Τέχνη του Graffiti αποτελεί πλέον το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό κίνημα παγκοσμίως, με την Αθήνα να αποτελεί έναν σημαντικό πλέον δημιουργικό πυρήνα. Το συγκεκριμένο workshop φιλοδοξεί να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της δημιουργικότητας μέσω της εμπειρίας του graffiti. Καλλιτέχνες Graffiti Art και Character Design θα αλληλεπιδράσουν χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ένα custom made εγχειρίδιο σχεδίασης με tutorials, χαρτιά που προσομοιάζουν πραγματικά αστικά περιβάλλοντα, μαρκαδόρους και φυσικά κέφι και όρεξη για την υλοποίηση sketching projects!

Τοποθεσία: Buffer Zone

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Imaginary Rooms

Υπαίθρια Βιβλιοθήκη: Διαδραστική θεατρική παράσταση

Επιλεγμένα εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά αποκτούν ρόδες και ταξιδεύουν με την κινητή βιβλιοθήκη του ΚΠΙΣΝ!  Εκεί, η θεατρο-παιδαγωγός και ηθοποιός Μαρία Τερζάκη ζωντανεύει τις ιστορίες και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα ταξίδι εξερεύνησης που περιλαμβάνει δραματοποιημένη αφήγηση, ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια. 

Τοποθεσία: Πίσω Αγορά

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: Μαρία Τερζάκη (Ομάδα θεάτρου Αρνίτσι Μπίτσι)

 

Street Games

Μια δραστηριότητα για μαθητές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος με σκοπό την ψυχαγωγία και την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος. 

Διαδραστικά κινητικά και μουσικοκινητικά παιχνίδια παίρνουν τη μορφή αθλοπαιδιών, δίνοντας την ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άσκηση.

Τοποθεσία: Buffer Zone

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος

 

Water Games

Ένας ξεχωριστός συνδυασμός δροσιστικών παιχνιδιών, μπουγελοδρομιών και διασκέδασης με πολύ νερό στα σιντριβάνια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. 

Τοποθεσία: Πίδακες Νερού

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος