SNFCC Class Webinars - Εικόνα

Ανακαλύψτε το SNFCC Class!

Tα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσγειώνονται στην τάξη!
Ανακαλύψτε μαθήματα με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα.

Το ΚΠΙΣΝ, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να είναι δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Έτσι, δημιουργήθηκε το SNFCC Class, μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα σε ψηφιακή μορφή, υλοποιώντας τα μέσω τηλεκπαίδευσης, με διαμοιρασμό οθόνης (share screen), είτε μέσα στην τάξη με τη χρήση προτζέκτορα.

Όλα τα σχολικά προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να λειτουργούν συμπληρωματικά της διδακτικής ύλης κάθε βαθμίδας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό, τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Με κεντρικό άξονα την ευελιξία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα μέσα από το SNFCC Class, να εγγραφούν στα σχολικά προγράμματα της επιλογής τους, υλοποιώντας τα κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων και διαμορφώνοντας το χρονοδιάγραμμα που ταιριάζει στη δική τους τάξη.

Μετά την ολοκλήρωση κάθε σχολικού προγράμματος, παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Κάντε εγγραφή στο class.snfcc.org και υλοποιήστε το πρόγραμμα της επιλογής σας.

 

Περιγραφή Προγραμμάτων

Το κλίμα αλλάζει

Για μαθητές γυμνασίου

Οι μαθητές, με εργαλεία το πείραμα, την έρευνα και τους μετεωρολογικούς σταθμούς  ανακαλύπτουν τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου, πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και πώς εξελίχθηκε η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της κλιματικής αλλαγής και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πως αυτές αποκτούν εφαρμογή στο ΚΠΙΣΝ.

Σχεδιασμός - Επιστημονική επιμέλεια: Δρ. Ιωάννης Κωλέτσης, Δρ. Ελισάβετ Γαλανάκη -  Φυσικοί – Μετεωρολόγοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

 

Βιώσιμος Πλανήτης

Για μαθητές γ’ – στ’ δημοτικού

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας;

Οι μαθητές μέσω του προγράμματος καλούνται να ανακαλύψουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και να μάθουν για τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.

Σχεδιασμός - Επιστημονική επιμέλεια: Δρ. Ελισάβετ Γαλανάκη, Δρ. Ιωάννης Κωλέτσης -  Φυσικοί – Μετεωρολόγοι, Επιστημονικοί Συνεργάτες Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr

 

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει

Για μαθητές α’ – γ’ δημοτικού

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μόλις «προσγειώθηκε» στην τάξη σας!

Είστε έτοιμοι για εξερεύνηση;

Ποια είναι τα μέρη των φυτών; Ποιοι είναι οι φίλοι και οι εχθροί των φυτών; Τι κάνει ένας κηπουρός; Ποια λαχανικά θα βρούμε σε έναν Λαχανόκηπο, την κάθε εποχή; Τι είναι ένας Μεσογειακός Κήπος σ’ ένα αστικό πάρκο και πώς μπορούμε να «φυτέψουμε» τον δικό μας;

Μικροί Κηπουροί, Αρχιτέκτονες Τοπίου, Φυσιοδίφες και Ερευνητές προσκαλούνται σε έναν διαδικτυακό «περίπατο» στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και, μέσα από παιχνίδια έρευνας, μελέτη, γρίφους, βίντεο και κουίζ, ανακαλύπτουν τις απαντήσεις!

Σχεδιασμός : Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειολόγος- μουσειοπαιδαγωγός

 

Μια πόλη, ένα οικοσύστημα!

Για μαθητές γ' γυμνασίου και α' - γ' λυκείου

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παίρνει τη μορφή ενός ταχύρρυθμου εργαστηρίου σχεδίασης (design workshop) το οποίο καλεί τους μαθητές να δοκιμάσουν έναν πολυδιάστατο τρόπο σκέψης και επίλυσης προβλημάτων και να αναπτύξουν τις δικές τους καινοτόμες ιδέες με στόχο τη βιωσιμότητα στα αστικά οικοσυστήματα.

Οι μαθητές αναλαμβάνουν το ρόλο ενός φορέα της πόλης, αποφασίζουν οι ίδιοι με ποιο πρόβλημα θα ασχοληθούν, έρχονται σε επαφή με διαφορετικές ομάδες χρηστών και σχεδιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μιας βιώσιμης πόλης που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών της.

Σχεδιασμός:
Αντριάνα Νάσσου, designer
Χριστίνα Νάσσου, εκπαιδευτικός

 

Χρονοκάψουλα για Ήρωες
στη νεοελληνική τέχνη

για μαθητές γ’ δημοτικού έως α’ γυμνασίου

Οι χρονοκάψουλες μεταφέρουν ιστορίες από το παρελθόν που αξίζει να θυμόμαστε στο μέλλον.

Το μάθημα “Χρονοκάψουλα για ήρωες”, που παίρνει τη μορφή ενός πολυμεσικού παιχνιδιού, προσκαλεί τους μαθητές να διερευνήσουν, με τρόπο βιωματικό και ενσυναισθητικό, την έννοια του ΗΡΩΑ, εμβαθύνοντας στις αφηγηματικές ιδιότητες του έργου τέχνης.

Με αφετηρία μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της vεοελληνικής τέχνης από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, και σε έναν χρονικό άξονα 200 περίπου ετών, οι μαθήτριες/ητές καλούνται να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν έναν ήρωα σε κάθε εποχή.

Σενάριο / Σχεδιασμός: Very Young Contemporary Art

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για τη συνεργασία και τη διάθεση των έργων στο πλαίσιο του μαθήματος. 

 

Δείτε το πρόγραμμα των Webinars για εκπαιδευτικούς

 

Συχνές ερωτήσεις

 

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).