Πολιτισμός

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κατάφερε ήδη μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας να καταστεί σημαντικός παραγωγός και προορισμός πολιτισμού. Ο προγραμματισμός του συμπεριλαμβάνει μουσική, χορό, κινηματογράφο, θέατρο, παραστατικές και πλαστικές τέχνες, λειτουργώντας συμπληρωματικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Περισσότερα
Πολιτισμός - Εικόνα

Άθληση

Η ενθάρρυνση της άθλησης και της άσκησης, καθώς και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος προσφέρει το ιδανικό μέρος για άθληση, προσκαλώντας όλα τα άτομα να συμμετάσχουν στα προγράμματα Αθλητισμού & Ευεξίας ή να επισκεφθούν τον χώρο στον ελεύθερο χρόνο τους, ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης.

Περισσότερα
Άθληση - Εικόνα

Μάθηση

Μέρος του οράματος του ΚΠΙΣΝ είναι να καταστεί ένας χώρος γνώσης για όλα τα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, χωρίς οικονομικά ή άλλα εμπόδια πρόσβασης. Με αφετηρία την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη φύση αλλά και την τεχνολογία, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ ενθαρρύνουν τα άτομα που συμμετέχουν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να διευρύνουν το πεδίο των ενδιαφερόντων τους.  

Περισσότερα
Μάθηση - Εικόνα

Περιβάλλον

Μέρος της στρατηγικής που αναπτύσσει το ΚΠΙΣΝ για τη βιωσιμότητα είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί περιβαλλοντικά προγράμματα για σχολεία, αλλά και εργαστήρια για το περιβάλλον, την ενέργεια, την αρχιτεκτονική, την κηπουρική, για παιδιά και ενήλικες.  Το 2017, 2.300 μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου επισκέφθηκαν το ΚΠΙΣΝ και συμμετείχαν με την τάξη τους στα ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έχει αναπτύξει.

Περισσότερα
Περιβάλλον - Εικόνα

Επιχειρηματική Ανάπτυξη

Το 2017, άρχισε η ανάπυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία δομήθηκε σε πέντε βασικούς άξονες: μίσθωση χώρων, ανάπτυξη σημείων εστίασης, ανάπτυξη του SNFCC Store, υπηρεσία στάθμευσης και υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.