Άθληση - Εικόνα

Η ενθάρρυνση της άθλησης και της άσκησης, καθώς και η προαγωγή ενός υγιεινού τρόπου ζωής αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος προσφέρει το ιδανικό μέρος για άθληση, προσκαλώντας όλα τα άτομα να συμμετάσχουν στα προγράμματα Αθλητισμού & Ευεξίας ή να επισκεφθούν τον χώρο στον ελεύθερο χρόνο τους, ακολουθώντας το προσωπικό τους πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ο Στίβος του ΚΠΙΣΝ με τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής είναι ανοιχτός σε καθημερινή βάση από τις 06.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα με ελεύθερη είσοδο για όλα τα άτομα. Ο Υπαίθριος Χώρος Αθλοπαιδιών μπορεί να φιλοξενήσει μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τέννις και άλλα αθλήματα. Περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ υπάρχει ποδηλατοδρόμος μήκους 2,5 χιλιομέτρων, ενώ το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ μπορεί να φιλοξενήσει καγιάκ και ιστιοπλοϊκά.

Οι δράσεις που σχεδιάζονται κάθε μήνα προσκαλούν το κοινό να αθληθεί, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει διαφορετικά σημεία του ΚΠΙΣΝ μέσα από ειδικά προγράμματα που πραγματοποιούνται για άτομα διαφορετικών ηλικιών, δεξιοτήτων, με ή χωρίς αναπηρία, και με διαφορετικές προτιμήσεις και ανάγκες. Από γιόγκα μέχρι roller skating και από qigong μέχρι pétanque, στο ΚΠΙΣΝ υπάρχει κάτι για τον καθένα και την καθεμία.

Το 2017, 18.027 παιδιά και 22.500 ενήλικες συμμετείχαν σε προγράμματα άθλησης και ευεξίας που διοργανώθηκαν στο ΚΠΙΣΝ με βασικό συνεργάτη την ΑΜΚΕ "Αναγέννηση & Πρόοδος", αξιοποιώντας πλήρως τα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τον στίβο, τον ποδηλατόδρομο, το Κανάλι και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον, δημιουργήθηκε η SNF Running Team, μια ομάδα που προπονείται στο τρέξιμο, ενώ και πολλές άλλες ανεπίσημες ομάδες αθλούνται καθημερινά στο ΚΠΙΣΝ.