Ποδήλατα ΚΠΙΣΝ

Τα Ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ είναι μια πρωτοβουλία που έχει υλοποιηθεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και αφορά την ενοικίαση ποδηλάτων σε παιδιά και ενήλικες.

Στο ΚΠΙΣΝ διατίθενται ποδήλατα πόλης για ενήλικες, τα οποία βρίσκονται στους τρεις σταθμούς ποδηλάτων περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Επισκεπτών, Αγορά, Πίσω Αγορά) και παιδικά ποδήλατα, τα οποία διατίθενται μόνο από το Κέντρο Επισκεπτών.
 

Η ενοικίαση ποδηλάτου μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Το ΚΠΙΣΝ παρέχει δέστρες ποδηλάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες/επισκέπτριες, φέρνοντας μαζί τους την αλυσίδα ποδηλάτου τους.

Για την είσοδο των επισκεπτών στο Κέντρο Επισκεπτών, συνίσταται να επιδεικνύουν ένα από τα παρακάτω, μετά από ελέγχο ταυτοπροσωπίας:

-Έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού

-Έγκυρο πιστοποιητικό νόσησης

-Έγκυρο rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών

Οι ανήλικοι 4 ετών και άνω επιδεικνύουν ένα απο τα παραπάνω ή self-test 24 ωρών. 

Σταθμοί Ελέγχου και Ρυθμίσεων Ποδηλάτου

Στο ΚΠΙΣΝ λειτουργούν τρεις σταθμοί ελέγχου και σέρβις ποδηλάτων με τον βασικό εξοπλισμό και τα απαραίτητα εργαλεία ελέγχου και επισκευής ποδηλάτων, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς εύκολα και δωρεάν.

Δύο από τους σταθμούς αυτούς βρίσκονται δίπλα στο Κέντρο Επισκεπτών και ο τρίτος απέναντι από την Αγορά.

Ακόμη, σε συνεργασία με την BP, το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει ποδηλατικά εργαστήρια στα ειδικά διαμορφωμένα σημεία ελέγχου για να γνωρίσετε τους τρόπους χρήσης των σταθμών επισκευής ποδηλάτων και να πραγματοποιήσετε δωρεάν έλεγχο 6 σημείων (ελαστικά, τροχοί, φρένα, ταχύτητες, μετάδοση, περιφερειακά).

Δείτε εδώ τα προσεχή εργαστήρια.

Παράλληλα, στα σημεία θα βρείτε εξειδικευμένους τεχνικούς που θα σας βοηθήσουν να αναλάβετε οι ίδιοι τη συντήρηση του ποδηλάτου σας με τα εργαλεία των Σταθμών Ελέγχου και Ρυθμίσεων Ποδηλάτου του ΚΠΙΣΝ.

Φωτογραφία με το σήμα της Bp (Συνεργάτης Κινητικότητας του ΚΠΙΣΝ)