#snfccAtHome: Ταξίδι στο δωμάτιό μου - Ένα Περιπετειώδες Comic

Το σχολικό πρόγραμμα «Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ» μας «ταξιδεύει» στον κόσμο των κόμικς από το σπίτι μας! Ταξίδι στο δωμάτιό μου: Αφηγήσεις ενός ευτυχισμένου σαλιγκαριού Φαντάσου ότι είσαι ένα σαλιγκάρι που κατοικεί στο καβούκι του και ετοίμασε τις αποσκευές σου για ένα ταξίδι μέσα στο ίδιο σου το σπίτι! Στη διάρκεια του ταξιδιού θα ανακαλύψεις πώς δημιουργείται μια εικονογραφημένη ιστορία και τι υλικά χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις το δικό σου κόμικ!

Περισσότερα
Φωτογραφία από αυτοσχέδια περιοδικά και κόμικ

#snfccAtHome: Αθήνα, μια πόλη ένα οικοσύστημα από το σπίτι

Με αφορμή το σχολικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ «Αθήνα, μια πόλη ένα οικοσύστημα», δεχτείτε την πρόκληση που σας στέλνουμε, μπείτε στον ρόλο αυτής της εβδομάδας και φανταστείτε τις πιο τρελές ιδέες για να κάνουμε τα μέρη που ζούμε πιο βιώσιμα. 

Περισσότερα
Μάθημα Tango - Εικόνα

#snfccAtHome: Hip-hop και… άλλες μουσικές για παιδιά στο σπίτι!

O BnC και ο George Kelly, εμψυχωτές του σχετικού σχολικού προγράμματος του ΚΠΙΣΝ μέσα στα μουσικά στούντιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, βγαίνουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και μας δίνουν ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να παίξουμε μουσική με αντικείμενα που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Στο πρώτο βίντεο, μαθαίνουμε τον ρυθμό reggaeton στον Μουσικό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Jeff Gonzalez, μουσικός παραγωγός, George Kelly, μουσικός παραγωγός Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα
Ευφάνταστο και πρωτότυπο σχέδιο που απεικονίζει παιδιά τα οποία μαθαίνουν για τη μουσική σύνθεση σε στούντιο

#snfccAtHome Friday Challenge: Το ΚΠΙΣΝ σε φαντ-αστικό τοπίο

Δες

Περισσότερα
Φωτογραφία από απλά υλικά με τα οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει το δικό του πρωτότυπο, μαγιάτικο στεφάνι

#snfccAtHome: Χρώματα και συναισθήματα στις συνθέσεις του νεαρού Πικάσο

Πειραματιζόμαστε με τα έργα του Πικάσο στο σπίτι! Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον νεαρό Πικάσο συνεχίζεται ψηφιακά και επεκτείνεται και σε άλλες περιόδους του καλλιτέχνη προσφέροντας μια σειρά από δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες!

Περισσότερα
Χειροτεχνία εμπνευσμένη από τις δημιουργίες του Πάμπλο Πικάσο

#snfccAtHome: Βιώσιμος Πλανήτης

Το σχολικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ, Βιώσιμος Πλανήτης, μας μεταφέρει διαδικτυακά, στον κόσμο του πειράματος, της έρευνας και αργότερα των κατασκευών. Στόχος είναι να ανακαλύψουμε, μέσα από το παιχνίδι, πώς ο άνθρωπος έχει επηρεάσει το κλίμα, την εξέλιξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και πώς οι αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού βρίσκουν εφαρμογή στον σχεδιασμό και τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ. Μέρος 1ο: Πολύχρωμο ηφαίστειο

Περισσότερα
Φωτογραφία από πειράματα μαθητών στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο του προγράμματος "Βιώσιμος Πλανήτης"

#snfccAtHome: Αθλητικά Μονοπάτια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Το αγαπημένο σχολικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ μας δίνει ιδέες για να γυμναστούμε στο σπίτι και μας μαθαίνει μερικά από τα ολυμπιακά αθλήματα. Στο πρώτο βίντεο της σειράς το θέμα είναι: Γυμνάζομαι στο σπίτι και μαθαίνω για την κολύμβηση. Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος Μουσική: Bensound.com Δείτε το βίντεο:

Περισσότερα
Φωτογραφία από παιδιά που αθλούνται στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

#snfccAtHome: Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ

Το αγαπημένο σχολικό εργαστήριο δημιουργίας φανζίν πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο του 2018 δίνοντας την ευκαιρία σε σχολικές ομάδες οι οποίες επισκέπονται το ΚΠΙΣΝ, να δημιουργήσουν το δικό τους φανζίν και να γνωρίσουν την κουλτούρα των αυτοσχέδιων εκδόσεων.

Περισσότερα
Φωτογραφία από αυτοσχέδιο περιοδικό

#snfccAtHome: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ταξιδεύει!

Το αγαπημένο σχολικό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται σε μια σειρά από «πράσινες» δραστηριότητες για παιδιά όλων των ηλικιών και έρχεται από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, όπου κανονικά διεξάγεται, στο σπίτι σας! Με εύκολο τρόπο και απλά υλικά που μπορούμε να βρούμε γύρω μας γινόμαστε κηπουροί, συνεργαζόμαστε, πειραματιζόμαστε, επαναχρησιμοποιούμε υλικά και ανακαλύπτουμε τρόπους για να φροντίσουμε τα φυτά μας.  

Περισσότερα
On the Water - Εικόνα