Φωτογραφία από αυτοσχέδιο περιοδικό

Το αγαπημένο σχολικό εργαστήριο δημιουργίας φανζίν πραγματοποιείται από τον Οκτώβριο του 2018 δίνοντας την ευκαιρία σε σχολικές ομάδες οι οποίες επισκέπονται το ΚΠΙΣΝ, να δημιουργήσουν το δικό τους φανζίν και να γνωρίσουν την κουλτούρα των αυτοσχέδιων εκδόσεων.

Το φανζίν είναι ένα είδος εντύπου που συνήθως έχει τη μορφή μικρού περιοδικού, το οποίο συντάσσεται και εκδίδεται από ερασιτέχνες δημιουργούς σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Η λογική του DIY (Do It Yourself, ή Κάν’ το Μόνος Σου) είναι αυτό που κατ' εξοχήν χαρακτηρίζει ένα «αυθεντικό» φανζίν.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να λάβουν τους ρόλους των συντακτών, εικονογράφων, φωτογράφων, γραφιστών και, στη συνέχεια, να δημιουργήσουν και να εκδώσουν το δικό τους μικρό αυτοσχέδιο περιοδικό … το δικό τους φαζίν!

Ξεφυλλίστε μερικά από τα αγαπημένα μας φανζίν: https://bit.ly/3cKlx9T

Ακόμα περισσότερα τεύχη έρχονται σύντομα!

 

O σχεδιασμός και η επιμέλεια του φανζίν είναι του εικαστικού και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αλέξανδρου Ψυχούλη.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art, Γιώργος Ρυμενίδης, designer

 

Το ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Θεματική: