Εικαστικό εργαστήριο: Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες

Τον Οκτώβριο εγκαινιάζεται στο ΚΠΙΣΝ μία νέα σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά με θέμα τη δημιουργία ανάγλυφων χαρτών.  Με αφετηρία ηφαιστειακά τοπία του Αιγαίου αλλά και πειρατικούς χάρτες νησιών, οι συμμετέχοντες παρατηρούν χάρτες και τρισδιάστατα μοντέλα και με ποικίλα μέσα δημιουργούν ανάγλυφες φόρμες, βουνά και χαράδρες που ανοίγονται μπροστά τους!

Περισσότερα
Creative Workshop: Creating relief maps  - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Παρατηρητικό Σχέδιο

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν μια ποικιλία σχεδιαστικών προσεγγίσεων και τεχνικών, ανακαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους η γραμμή, η σκίαση, η χειρονομία, η υφή, η σύνθεση, η αναλογία, το χρώμα και η προοπτική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά στο παρατηρητικό σχέδιο. Εργαστήριο #1: Πέρασμα στο σχέδιο Μάθετε να σχεδιάζετε με πιο κριτικό μάτι και σχεδιάστε το δικό σας σύμπαν. Είστε έτοιμοι να δείτε τον κόσμο του ΚΠΙΣΝ με έναν νέο τρόπο;

Περισσότερα
Creative Workshop: Obsesrvational Drawing  - Εικόνα

Οι Κηπουροί του Πάρκου: Φθινοπωρινός Λαχανόκηπος

Οι συναντήσεις για οικογένειες με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται το Φθινόπωρο στον Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ!  Οκτώβριος: Φυλλώδη Λαχανικά  Πώς  καλλιεργούμε τα φθινοπωρινά λαχανικά στον κήπο αλλά και το μπαλκόνι μας; Γνωρίζουμε τη σημασία της «συγκαλλιέργειας», δηλαδή τους κατάλληλους συνδυασμούς φυτών στον κήπο ή το μπαλκόνι. Παράλληλα, συζητάμε για τα φυλλώδη λαχανικά, για τη θρεπτική αξία και τα οφέλη τους.  Στο τέλος οι συμμετέχοντες/ουσες παίρνουν μαζί τους σαλάτα σε βιοδιασπώμενο γλαστράκι για το σπίτι.

Περισσότερα
Οι Κηπουροί του Πάρκου: Φθινοπωρινός Λαχανόκηπος  - Εικόνα

Εργαστήριο Κηπουρικής για ενήλικες: Εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το Φθινόπωρο με δύο ξεχωριστά εργαστήρια κηπουρικής για ενήλικες. 

Περισσότερα
Urban Gardening: Flowers for our garden  - Εικόνα