Creative Workshop: Obsesrvational Drawing  - Εικόνα

Μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων μέσα από την οποία οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν μια ποικιλία σχεδιαστικών προσεγγίσεων και τεχνικών, ανακαλύπτοντας τους τρόπους με τους οποίους η γραμμή, η σκίαση, η χειρονομία, η υφή, η σύνθεση, η αναλογία, το χρώμα και η προοπτική, μπορούν να χρησιμοποιηθούν δημιουργικά στο παρατηρητικό σχέδιο.

Εργαστήριο #1: Πέρασμα στο σχέδιο

Μάθετε να σχεδιάζετε με πιο κριτικό μάτι και σχεδιάστε το δικό σας σύμπαν. Είστε έτοιμοι να δείτε τον κόσμο του ΚΠΙΣΝ με έναν νέο τρόπο;

Ένα δημιουργικό εργαστήριο για αρχάριους και μη, που θα ήθελαν να ξαναδούν τα βασικά στοιχεία και τις δεξιότητες του παρατηρητικού σχεδίου με αφορμή την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του ΚΠΙΣΝ.

Πέμπτη 12/10, 18.30-20.30

Κυριακή 29/10, 12.00-14.00

Σημείο συνάντησης: Παιδικό Εργαστήρι, ΕΒΕ

Για ενήλικες

Έως 20 συμμετοχές

Με σειρά προτεραιότητας

 

Εργαστήριο #2: Αναζητήσεις Ακουαρέλας

‘Ένα εικαστικό εργαστήριο μέσα από το οποίο οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τόσο τις εκφραστικές όσο και τις αναπαραστατικές τεχνικές τις ακουαρέλας.

Τα θέματά μας θα είναι ζωντανές φιγούρες μέσα στον χώρο του ΚΠΙΣΝ.  Χρησιμοποιώντας μέσα σχεδίασης και ζωγραφικής, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις που εστιάζουν την προσοχή σας στην απλοποίηση της φιγούρας στο χώρο. Βασιζόμενοι στην παρατήρηση, θα διερευνήσουμε τρόπους για να δημιουργήσουμε σωστές αναλογίες και να δημιουργήσουμε δυνατές συνθέσεις. Έμφαση δίνεται στη διαφορά μεταξύ της καθημερινής όρασης και της θέασης για τον κόσμο των δισδιάστατων σχέσεων, των σχετικών γωνιών και διαστάσεων, των σχημάτων, των αξιών και των χρωμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν έργα με  υφή, χρώμα και βάθος, θα μάθουν μια ποικιλία τεχνικών μέσων χρησιμοποιώντας ξυλομπογιές ακουαρέλας.

Κυριακή 5/11, 12.00-14.00

Πύργος Βιβλίων

Για ενήλικες

Έως 20 συμμετοχές

Με σειρά προτεραιότητας

 

Εργαστήριο #3: Σχεδιάζοντας με φυσικό μοντέλο

Το σχεδιαστικό εργαστήριο με ‘εικαστική πόζα’ αφορά την ερμηνεία της ανθρώπινης μορφής στα διάφορα σχήματα και στάσεις της, προσφέροντας θεμελιώδεις δεξιότητες στην παρατήρηση και την ενσυναίσθηση. Οι εικαστικές πόζες εμπνευσμένες από επαγγελματία μοντέλο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών μαζί με τις καθοδηγούμενες ασκήσεις σχεδιασμού, θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ευκολία χτίζοντας τις δεξιότητες σας.

Σχεδιασμός Εργαστηρίου: Ράνια Μπέλλου (Εικαστικός)

Βοηθός Εργαστηρίου: Βασιλική Κουρουπάκη (Εικαστικός)

Πέμπτη 16/11, 18.30-20.30

Πύργος Βιβλίων

Για ενήλικες

Έως 20 συμμετοχές

Με σειρά προτεραιότητας

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα