Urban Gardening: Flowers for our garden  - Εικόνα

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το Φθινόπωρο με δύο ξεχωριστά εργαστήρια κηπουρικής για ενήλικες. 

Εργαστήριο 1: Φροντίζουμε και διακοσμούμε τον χώρο μας 
Το σπίτι και το γραφείο είναι οι χώροι που οι άνθρωπο των πόλεων περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Από τα πιο ωφέλιμα στοιχεία διακόσμησης των χώρων αυτών είναι τα φυτά. 
Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΠΙΣΝ διοργανώνει ένα εργαστήριο για την αποτελεσματική χρήση και φροντίδα των φυτών που συναντάμε συχνότερα στους εσωτερικούς χώρους. Στο θεωρητικό σκέλος, θα παρουσιαστούν τα πιο αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου, τα προβλήματα που συναντάμε σε αυτά και πώς αντιμετωπίζονται. Στο πρακτικό σκέλος, θα μάθουμε για την επιλογή των κατάλληλων υλικών αλλά και για τη διαδικασία του πολλαπλασιασμού και της μεταφύτευσης. 

Κυριακή 22/10 
11.00-12.30 & 13.00-14.30

Έως 20 συμμετοχές ανά slot
Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας 

Εργαστήριο 2: Διαμορφώνοντας αειφόρα τον κήπο και τη βεράντα μας 
Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού είναι η συνέχεια του εσωτερικού χώρου. Η αποτελεσματική διαμόρφωση του κήπου επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η διαθεσιμότητα χώρου και οι συνθήκες περιβάλλοντος. 
Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τεχνικές που θα μας δώσουν ένα άριστο αποτέλεσμα διαμόρφωσης του κήπου χωρίς να απαιτούνται, στη συνέχεια, πολλές ενέργειες συντήρησης. Συζητάμε για τις αρχές αειφόρου σχεδιασμού εξωτερικών χώρων, τις πέντε ομάδες φυτών φύτευσης εξωτερικών χώρων καθώς και για συμβουλές ανάπτυξης ενός μικρού κήπου. Στη συνέχεια, θα κλαδέψουμε και θα δοκιμάσουμε συνθέσεις ζαρντινιέρας. 

Κυριακή 19/11
11.00-12.30 & 13.00-14.30
ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Έως 20 συμμετοχές ανά slot
Ελεύθερη συμμετοχή, με σειρά προτεραιότητας 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Ανδρέας Παπασταύρου, γεωπόνος, MSc., PhD
 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα