Ολοκληρώθηκε η επιλογή των 10 επικρατέστερων προτάσεων για τον σχεδιασμό του έργου Κέντρο Επισκεπτών του Εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Εικόνα

Με αφορμή την έκθεση Takis: Κόσμος σε κίνηση που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού, το Vlefaro live cinema και η εικαστικός Αγγελική Μπόζου πραγματοποιούν αυτό το φθινόπωρο μία σειρά εικαστικών εργαστηρίων αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτά του Takis. 

Οι συμμετέχοντες, μέσα από αυτές τις συναντήσεις, θα εξοικειωθούν με μία εκπαιδευτική διαδικασία που βασίζεται στο βίωμα και τον πειραματισμό και αποτελεί το πεδίο έρευνας της εικαστικού. 
Με σημείο αναφοράς τις αφαιρετικές φόρμες των γλυπτών του Takis (λουλούδια, σφαίρες, φωτοβολταϊκά σινιάλα και σπείρα του Αρχιμήδη) τη διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό τους, θα πειραματιστούμε με τη σύνθεση και τις βασικές αρχές του σχεδίου. Έχοντας ως καμβά μία ψηφιακή προβολή, θα κινήσουμε τις νέες φόρμες, δημιουργώντας μια πρωτότυπη ιστορία σχημάτων και θα κατασκευάσουμε χειροποίητες σφραγίδες με σκοπό να συνθέσουμε στο χαρτί ένα ή περισσότερα νέα έργα. 

Για τη συμμετοχή δεν απαιτείται προηγούμενη ενασχόληση με τα εικαστικά. Το ενδιαφέρον και η αγάπη για την τέχνη αρκεί.  Απαραίτητο στοιχείο είναι η όρεξη για πειραματισμό και η ελευθερία της έκφρασης. 

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Vlefaro live cinema | Αγγελική Μπόζου, εικαστικός

Πέμπτη 07 & 21/10 | 18:00 - 20:00 
Πέμπτη 11/11 & Τετάρτη 24/11 | 18:30 20:30  

Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ

 

Έως 23 συμμετοχές 

Για ενήλικες
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Για τη δραστηριότητα στις 07/10, οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 01/10 στις 12:00
Για τη δραστηριότητα στις 21/10, οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 15/10 στις 12:00
Για τη δραστηριότητα στις 11/11, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 01/11 στις 12:00
Για τη δραστηριότητα στις 24/11, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 15/11 στις 12:00

Για την είσοδο και συμμετοχή του κοινού στις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται σε κλειστούς χώρους, είναι απαραίτητη η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, Θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας των προσώπων που επιδεικνύουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο νόμος.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών. 
 

 

Δείτε ακόμα

Τετάρτη 08/09, 18:30

Ξεναγήσεις στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση

Περισσότερα

Σάββατο 09/10, 11:00

Ικανά αντικείμενα: Δημιουργική ανακύκλωση & Γλυπτική

Περισσότερα