Ξεναγήσεις στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση - Εικόνα

* Στις 17/09 δεν θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση. 

Περιηγηθείτε στην εικαστική έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η έκθεση με τίτλο «Takis: Κόσμος σε Κίνηση», που πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), παρουσιάζει 46 αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη στον δημόσιο χώρο του ΚΠΙΣΝ, συστήνοντας, έτσι, μια συνολική παρουσίαση των γλυπτών του για τη νέα γενιά, αλλά και μια καινούργια θεώρηση της σημασίας του έργου του για εκείνους που ήδη το γνωρίζουν. 

Στα έργα της έκθεσης περιλαμβάνονται τα εμβληματικά Αιολικά του Takis, Σινιάλα με Φως και Βίδες του Αρχιμήδη, τα Πυροτεχνήματα, αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα του από τις ενότητες των Μουσικών Γλυπτών, των Μαγνητικών Τοίχων-Τέταρτη Διάσταση, των Σπειρών, των Ηλεκτρικών Βαρελιών, των Λουλουδιών και των Σφαιρών.

Τα έργα μαζί, και το καθένα χωριστά, συγκροτούν έναν «κόσμο σε κίνηση», έναν κόσμο τον οποίο οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν και να συνδεθούν μαζί του, σε μια έκθεση που θέτει στο κέντρο της, μεταξύ άλλων, την ενασχόληση του καλλιτέχνη με τους φυσικούς νόμους, με τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος, στην προσπάθειά του να ορίσει με υλικό τρόπο τις αόρατες δυνάμεις. 

banner photo credits: ΚΠΙΣΝ / Πάνος Κοκκινιάς,  Takis, Φωτοβολταϊκά Σινιάλα, Επιχρωματισμένος σίδηρος, πολυεστέρας, μπρούτζος, αυτόνομο φωτοβολταϊκό παλλόμενο φως, 1977 & 2000, ©Takis Foundation, ADAGP-Paris, ΟΣΔΕΕΤΕ-Αθήνα

 

* Στις 11/09 δεν θα πραγματοποιηθούν οι ξεναγήσεις.

Καθημερινά στις 18.30
Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα Ελληνικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.
 

Σημείο συνάντησης: ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΠΙΣΝ
Διάρκεια ξενάγησης: 60'
Αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση: 20 άτομα

 

Η διαδρομή περιλαμβάνει περπάτημα 60’ λεπτών σε εξωτερικό χώρο και είναι προσβάσιμη σε ΑμεΑ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Για τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας.
 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Για τη συμμετοχή σας χρειάζεται να βρίσκεστε στο χώρο 15 λεπτά πριν την έναρξη της ξενάγησης.
  • Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.
  • Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα Ελληνικά.
  • Η πραγματοποίηση ηλεκτρονικής προεγγραφής είναι απαραίτητη και για τα παιδιά.
  • Οι ξεναγήσεις στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση πραγματοποιούνται εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

 

Προτείνεται η χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 01/08, 19:00

Ξεναγήσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα

Κυριακή 01/08, 10:00

Ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ και στην έκθεση Takis: Κόσμος σε Κίνηση

Περισσότερα