Parklife: Τάκης Μπαρμπέρης, Πετρολούκας Χαλκιάς

Πρώτοι καλεσμένοι, δύο ξεχωριστοί καλλιτέχνες με μακρά πορεία. Το Σάββατο 5 Iουνίου, στις 21.00, ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης της jazz Τάκης Μπαρμπέρης και ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια αξέχαστη συναυλία. 26 χρόνια μετά την πρώτη τους επίσημη συνεργασία στο άλμπουμ Episodes του Τάκη Μπαρμπέρη, οι δύο βιρτουόζοι μουσικοί θα εξερευνήσουν τα πολλά κοινά σημεία της jazz με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Πρόκειται για δύο φαινομενικά ετερόκλητα είδη, που όμως παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες στις κλίμακες, τους ρυθμούς αλλά και την εσωτερικότητα του αυτοσχεδιαστικού τους τρόπου.  

Περισσότερα

Parklife: Φώτης Σιώτας & Νεφέλη Φασούλη

Την Παρασκευή 18/06, στις 21:00, η σκυτάλη δίνεται στον Φώτη Σιώτα και τη Νεφέλη Φασούλη. Δύο καλλιτέχνες με κοινή ματιά πάνω στο παρελθόν του ελληνικού τραγουδιού, αλλά και κοινή δημιουργική ανησυχία για το μέλλον του, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ο καθένας, συστήνοντάς μας τον ιδιαίτερο κόσμο τους. 

Περισσότερα

Parklife: «Τσάι Γιασεμιού», αφιέρωμα στην Αρλέτα

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 21.00, μια ομάδα εκλεκτών καλλιτεχνών υποδέχεται το κοινό του ΚΠΙΣΝ με «Τσάι Γιασεμιού» και την συνάντηση της  μουσικής νοσταλγίας με την σύγχρονη ματιά.  Ένα πλούσιο μουσικό αφιέρωμα στην Αρλέτα, με επιλογές από δικά της τραγούδια αλλά και αγαπημένων της συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Σπανός και ο Λάκης Παπαδόπουλος. 

Περισσότερα

Parklife: Human Touch

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου, στις 21.00, το δημοφιλές συγκρότημα του David Lynch, του Σταύρου Λάντσια και του Γιώτη Κιουρτσόγλου ενώνει τους ήχους του με τη γενική ανάταση των ημερών, ξαναπιάνοντας το νήμα των live εμφανίσεων απ’ την αρχή. Oι συναυλίες στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζονται, ικανοποιώντας έτσι το κοινό αίτημα για live εκδηλώσεις και μουσική, με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.

Περισσότερα

Parklife: Τα Παιδιά της Παλαιότητας & Παιδί Τραύμα

To καλοκαίρι συνεχίζεται με ξεχωριστά live της σειράς συναυλιών Parklife  που φέρνουν τη μουσική στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου, στις 21:00, οι Παιδιά της Παλαιότητας και Παιδί Τραύμα.

 

Περισσότερα

Parklife: Sophie Lies & Danai Nielsen

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου, στις 21:00, η Sophie Lies και η Danai Nielsen, δύο εκπρόσωποι της νέας γενιάς τραγουδοποιών, παρουσιάζουν στα Πανοραμικά Σκαλιά καινούργια και παλιά κομμάτια, με διάθεση για πειραματισμό και επικοινωνία. Λίγο μετά την κυκλοφορία του “Recycled Feelings (club remix)”, η Danai Nielsen καταθέτει το dream pop όραμά της δημιουργώντας μουσικούς διαλόγους ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό alter ego της. Την ίδια στιγμή, η Sophie Lies περπατάει το μακρύ δρόμο της ενηλικίωσης με γλυκές μελωδίες, λιτές ενορχηστρώσεις και πολυσυλλεκτικό ήχο, έχοντας στο πλευρό της μια τριμελή μπάντα. 

Περισσότερα

Parklife: Whereswilder

Tην Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, oι Whereswilder ανεβάζουν τις εντάσεις με νέο-ψυχεδελικούς ήχους και παλιάς κοπής μελωδίες από ένα ευρύ ροκ φάσμα. Σε ένα stripped down setlist ειδικά διαμορφωμένο για τη σειρά συναυλιών Parklife του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η αθηναϊκή μπάντα θα παρουσιάσει τραγούδια από τον επερχόμενο τρίτο της δίσκο, που είναι φτιαγμένος, όπως λένε και οι ίδιοι, με τη λογική “all killer-no filler”, δίπλα σε αγαπημένα κομμάτια από προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές. 

Περισσότερα

Parklife | Locomondo

Το Σάββατο 11/9, στις 21:00, το αγαπημένο συγκρότημα των Locomondo στήνει ένα ξέφρενο πάρτι επί σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Με reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo συνεχίζουν εδώ και 18 χρόνια αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα απ’ τον καθένα, μετατρέποντας το κοινό σε μια μεγάλη παρέα. Χορευτικά τραγούδια με άρωμα καλοκαιριού, εκρηκτική ατμόσφαιρα και χαμόγελα, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τις live εμφανίσεις τους μοναδικές εμπειρίες για κάθε παρευρισκόμενο. Στη συναυλία τους στο ΚΠΙΣΝ, μεγάλες επιτυχίες από το παρελθόν και νέα κομμάτια θα στρώσουν το έδαφος για ένα σωστό ποδαρικό στην καινούργια σεζόν!

Περισσότερα