Parklife: «Τσάι Γιασεμιού», αφιέρωμα στην Αρλέτα  - Εικόνα

Το πλούσιο συναυλιακό καλοκαίρι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται και τον Ιούλιο στα Πανοραμικά Σκαλιά με την σειρά συναυλιών, Parklife.

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου, στις 21.00, μια ομάδα εκλεκτών καλλιτεχνών υποδέχεται το κοινό του ΚΠΙΣΝ με «Τσάι Γιασεμιού» και τη συνάντηση της  μουσικής νοσταλγίας με την σύγχρονη ματιά. Ένα πλούσιο μουσικό αφιέρωμα στην Αρλέτα, με επιλογές από δικά της τραγούδια αλλά και αγαπημένων της συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Σπανός και ο Λάκης Παπαδόπουλος. 

Ο επί δεκαετίες στενός φίλος και συνεργάτης της Αρλέτας Βασίλης Ρακόπουλος, η Μελίνα Τανάγρη, η Νανά Μπινοπούλου, καθώς και οι μουσικοί Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και Πέτρος Κούρτης, προσεγγίζουν με αυτοσχεδιαστική διάθεση τραγούδια όπως το «Μια φορά θυμάμαι», τη «Σερενάτα», το «Λύκο» και το «Χάρτινο το φεγγαράκι», τιμώντας τη μνήμη μιας σημαντικής τραγουδίστριας. 

Όπως δηλώνει ο Βασίλης Ρακόπουλος, «παρά τις αρχικές μας επιφυλάξεις  για τα αφιερώματα και τους διθυράμβους σε καλλιτέχνες που έφυγαν, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή τη βραδιά για να καλύψουμε την δική μας εσωτερική ανάγκη συνύπαρξης και επικοινωνίας, αποδίδοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στην αγαπημένη μας φίλη».

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Βασίλης Ρακόπουλος ολοκλήρωσε σπουδές ηλεκτρολόγου-μηχανολόγου στο ΕΜΠ. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην πυρηνική φυσική (ΚΠΕ Δημόκριτος) και την επιχειρησιακή έρευνα (ΕΜΠ). Επιπλέον, σπούδασε μουσική στο Swiss Jazz School (Hochschule der Künste Bern), απ’ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα τζαζ κιθάρας, έχοντας σα δεύτερο όργανο την τρομπέτα. Πέρα από την ενεργό συμμετοχή του στο σχηματισμό της πρωτοεμφανιζόμενης ελληνικής τζαζ σκηνής, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαμαγκάκης, Σαββόπουλος, Πλέσσας κ.α.). 

Έπειτα από σπουδές πάνω στην Ιστορία της Τέχνης και το Θέατρο, η Μελίνα Τανάγρη πήρε το βάπτισμα του πυρός στο ελληνικό τραγούδι δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο, στην παράσταση «Αχαρνής» (1976-1977). Λίγο αργότερα καθιερώθηκε και ως τραγουδοποιός, μέσα από σημαντικούς δίσκους όπως Όλα Μπερδεύονται Γλυκά, Βυζάκια Έξω Λοιπόν, Mελίνα Απ’ το Μέλι κ.α. 

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η Νανά Μπινοπούλου ξεκίνησε να τραγουδάει από πολύ μικρή ηλικία. Η μέχρι τώρα πορεία της έχει σφραγιστεί από συνεργασίες με συνθέτες όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Γιάννης Σπανός κ.α.

Ο τρομπετίστας και συνθέτης Ανδρέας Πολυζωγόπουλος μεγάλωσε στο Σαμκό, ένα μικρό χωριό της Ηλείας. Με σπουδές τζαζ τρομπέτας στο κονσερβατόριο του Άμστερνταμ (Bachelor of Arts) και στη Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών (Master of Arts), σήμερα θεωρείται ένας από τους πλέον αξιόλογους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού τζαζ ήχου. 

Έχοντας σπουδάσει κλασικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου αλλά και το Βerklee College of Music, ο Πέτρος Κούρτης δραστηριοποιείται στη μουσική από τη δεκαετία του 1990. Σταθμό στην καριέρα του αποτέλεσε η συνεργασία του με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και τον Γιώργο Κουμεντάκη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

«Τσάι Γιασεμιού», αφιέρωμα στην Αρλέτα

Βασίλης Ρακόπουλος, κιθάρα
Μελίνα Τανάγρη, φωνή
Νάνα Μπινοπούλου,  φωνή     
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος,  τρομπέτα
Πέτρος Κούρτης,  κρουστά

 

Η δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου.

Πέμπτη 01/07, 21:00

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΑ ΣΚΑΛΙΑ

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Εισιτήρια
Ζώνη Α (γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€)
Ζώνη Β - μειωμένης ορατότητας (5€ για όλους)

* Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 23/06 στις 10.00 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ.
* Η προπώληση εισιτηρίων για το κοινό ξεκινά την Πέμπτη 24/06 στις 10.00. 

Σημεία προπώλησης:
•    ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services εδώ
•    τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
 
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Μειωμένα εισιτήρια των 5€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι 6-18 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ με τον συνοδό τους, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.
Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της συναυλίας θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).
 
Χρήσιμες πληροφορίες:
•    Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κλείσει από 1 έως 4 θέσεις.
•    Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00.
•    Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30 λεπτά νωρίτερα.
•    Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
•    Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 23/06 στις 10.00 για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ, και την Πέμπτη 24/06 στις 10.00 για το κοινό.
•    Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
•    Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
•    Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.
 
Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία. 

Δείτε ακόμα