Reading Club: Children's Book (7-9 years old) | The Librarian of Basra - Εικόνα

Τον Φεβρουάριο, η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης για τους μικρούς βιβλιόφιλους, συνεχίζεται με συντονίστρια τη Σοφιάννα Θεοφάνους. Η Σοφιάννα Θεοφάνους, ηθοποιός και συγγραφέας, έχει γράψει όπερες και εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, ενώ έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά κι εφήβους για το Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι.

Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες,» της Γιουστύνα Μπεντνάρεκ.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.

Το βιβλίο

«Μαμά δεν βρίσκω τη δεύτερη κάλτσα! Μήπως την είδες;» Μα πού μπορεί να έχει πάει; Είμαι σίγουρη πως έχεις αναρωτηθεί πού πάνε οι κάλτσες που δεν βρίσκεις μετά από το πλύσιμο στο πλυντήριο! Ένα διαχρονικό μυστήριο για όλη την οικογένεια. Γιατί δεν τις χάνεις μόνο εσύ, αλλά και η μαμά και ο μπαμπάς. 

Τι θα έλεγες αν ήξερες ότι η κάλτσα σου έχει φύγει για να γνωρίσει τον κόσμο, για να γίνει ποπ σταρ ή πολιτικός;

Η Βικτώρια και η μαμά της στο βιβλίο Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες, έχουν τις ίδιες απορίες με σένα. Φαντάσου την έκπληξή τους, όταν ανακαλύπτουν μια τρύπα κάτω από το πλυντήριο. Κι έτσι, αρχίζει η εξιχνίαση του μυστηρίου.

Αυτόν τον μήνα, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο με τις δικές μας χαμένες κάλτσες, να φανταστούμε για πού ξεκίνησαν να πάνε και τη νέα τους ζωή.

Φόρα τις πιο τρελές και παλαβές σου κάλτσες κι έλα να δούμε τη νέα ζωή αυτών που έχασες.
 

Η συγγραφέας

Η Γιουστύνα Μπεντνάρεκ γεννήθηκε το 1970 στη Βαρσοβία. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως εκδότης γυναικείων περιοδικών. Τα βιβλία της Γιουστύνα Μπεντνάρεκ έχουν βραβευτεί πολλές φορές, μεταξύ άλλων, με το λογοτεχνικό βραβείο της πρωτεύουσας της Βαρσοβίας και το βραβείο Matołek Koziołek. Το πιο διάσημο βιβλίο της είναι το βιβλίο με τίτλο Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες.

Η συντονίστρια
Η Σοφιάννα Θεοφάνους γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και της Σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού και στη συνέχεια 12 χρόνια ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου και μετέπειτα στο ελεύθερο θέατρο. Έχει γράψει δύο όπερες για παιδιά μετά από ανάθεση της Εθνικής  Λυρικής Σκηνής και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, δύο εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά, καθώς και σκαλέτες για την τηλεόραση. Μεταξύ άλλων και όταν δεν παίζει στο θέατρο, εικονογραφεί και κάνει οργάνωση παραγωγής στο Φεστιβάλ Αθηνών. Το 2022 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά κι εφήβους για το Καλά Χριστούγεννα αγαπητέ μου Τσάρλι.

Δραστηριότητες για τα παιδιά πριν τη Λέσχη Ανάγνωσης

1. Βασική προϋπόθεση είναι να χάσεις τη μία σου κάλτσα. Έλα με διαφορετικές! Και κυρίως να είναι πολύχρωμες και παλαβές.
2. Φαντάσου! Ξαφνικά, η μία κάλτσα που έχασες σου χτυπάει την πόρτα. Είναι πολύ κουρασμένη, αλλά χαρούμενη. Κάθεται στον καναπέ και σου εξιστορεί την ιστορία της κι εσύ ενθουσιάζεσαι τόσο πολύ που μας τη φέρνεις να μας τα πει η ίδια. Τι φοράει; Πώς είναι η φωνή της; Πού πήγε; Τι έκανε; Τραγουδάει; Ζωγραφίζει; Και το κυριότερο: πώς τη λένε; 

Κυριακή 19/02
17.00-18.15 

Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ

Έως 22 συμμετοχές 
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την 01/02, στις 12.00

Το βιβλίο Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) σε απίστευτες περιπέτειες της Γιουστύνα Μπεντνάρεκ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το βιβλίο της Λέσχης Ανάγνωσης έχει επιλεγεί από το Προσωπικό της ΕΒΕ.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 29/01, 13:00

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Ρόζα Παρκς: για μια θέση στον κόσμο

Περισσότερα

Δευτέρα 23/01, 18:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Οι Στρατιώτες της Σαλαμίνας

Περισσότερα

Σάββατο 28/01, 17:30

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) | Ο Τζορτζ και το διαστημικό κυνήγι θησαυρού

Περισσότερα