Εικαστικό εργαστήριο: Σύντομες ιστορίες ξυλογραφίας

Αυτόν τον Χειμώνα στο ΚΠΙΣΝ, ανακαλύπτουμε την τεχνική της ξυλογραφίας. Το εργαστήριο ξυλογραφίας φιλοδοξεί να μας φέρει σε επαφή με την ευρύτερη τεχνική της υψιτυπίας, με τις μεθόδους της και με το ιστορικό της πλαίσιο.  Στα αυτοτελή εργαστήρια θα εξερευνώνται διαφορετικές τεχνικές (χάραξη σε λάστιχο/ λινόλαιο/πλάγιο ξύλο, ασπρόμαυρη - έγχρωμη εκτύπωση) οι οποίες θα τροφοδοτούνται από θεματικές ενότητες που θα διαδέχονται η μία την άλλη ανά εργαστήριο.  

Περισσότερα
Creative Workshop: Short stories of xylography  - Εικόνα

Οι Κηπουροί του Πάρκου: Τα μυστικά των φυτών του Χειμερινού μας Κήπου

Οι συναντήσεις με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται στο Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ και το χειμώνα. Φροντίζουμε το χειμερινό μας κήπο, φτιάχνουμε βόμβες σπόρων (seed bombs) και παιδικό αλάτι βοτάνων !

Περισσότερα
The Gardeners of the Park: A vegetable garden in Spring - Εικόνα

Εικαστικό Εργαστήριο: Δημιουργώντας σπήλαια και ανακαλύπτοντας τον υπόγειο κόσμο τους

Μετά την επιτυχημένη σειρά εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο με τίτλο «Δημιουργώντας ανάγλυφους χάρτες», από τον Ιανουάριο ξεκινά μια νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία οι συμμετέχοντες/-ουσες θα κληθούν να μεταφράσουν αυτή τη φορά στις τρεις διαστάσεις τοπογραφικά και πλαστικά στοιχεία των σπηλαίων. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό ανάγλυφο πρόπλασμα με βοήθεια τοπογραφικές και ανάγλυφες σημειώσεις που θα τους δοθούν.  Σχεδιασμός-υλοποίηση: Αύγουστος Βεϊνόγλου, εικαστικός  Υποστήριξη εργαστηρίου: Δέσποινα Βαξεβανίδη, εικαστικός  

Περισσότερα
Εικαστικό Εργαστήριο: Δημιουργώντας σπήλαια και ανακαλύπτοντας τον υπόγειο κόσμο τους  - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Πλάσματα μοναδικά - Πλάσματα φανταστικά

Τον Ιανουάριο στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζεται μία νέα σειρά εργαστηρίων στην οποία μικροί και μεγάλοι, με όχημα τη φαντασία τους, θα κατασκευάσουν μοναδικές φιγούρες αντλώντας έμπνευση από τρεις σημαντικούς εικαστικούς: τον Αλεξάντερ Γκιράρντ, τον Τζόφρι Φάρμερ και την Ρόουαν ΜακΓκρέγκορ. 

Περισσότερα
Creative Workshop: Unique creatures - Fantastic creatures  - Εικόνα

Εικαστική δράση: Χαρταετοί στον ουρανό

Σε μια μεγάλη επιφάνεια χαρτιού, αποτυπώνουμε τον δικό μας ουρανό γεμάτο με χαρταετούς!

Περισσότερα
Εικαστική δράση: Χαρταετοί στον ουρανό - Εικόνα

Κινούμενοι Κήποι

Μια αστεία διαδραστική εγκατάσταση με πρωταγωνιστές τρία ανθρωπόμορφα πράσινα γλυπτά που κυκλοφορούν ελεύθερα, σας περιμένει στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ!

Περισσότερα
Moving Gardens - Εικόνα

Εικαστική δράση: Κατασκευάζουμε μάσκες!

Μέσα στη γιορτινή ατμόσφαιρα του Πάρκου, την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς συναντιόμαστε στον Πευκώνα για να κατασκευάσουμε τη δική μας πολύχρωμη μάσκα.  Με αφορμή τις ευφάνταστες δημιουργίες του εικαστικού και σχεδιαστή Daniel Palillo, θα απελευθερώσουμε τη φαντασία μας, θα ανακαλύψουμε πώς μέσα από την τυχαία σύνθεση χρωμάτων και υλικών μπορούν να δημιουργηθούν φανταστικοί χαρακτήρες, και σαν άλλοι πρωτοποριακοί καλλιτέχνες θα κατασκευάσουμε τις δικές μας μάσκες για να αφηγηθούμε με τη σειρά μας μικρές ιστορίες εικαστικής αναρχίας. 

Περισσότερα
Εικαστική δράση: Κατασκευάζουμε μάσκες!  - Εικόνα

Γαϊτανάκι: χρώματα και βήματα

Ένα γαϊτανάκι στήνεται στο Ξέφωτο και περιμένει μικρούς και μεγάλους να στροβιλιστούν στον ρυθμό της μουσικής. Εμπνεόμαστε από την κλασική χορογραφία και με τη βοήθεια της χορογράφου Χαριτίνης Γαλανοπούλου δημιουργούμε νέα χορευτικά μοτίβα βασισμένα στο σύγχρονο χορό.  

Περισσότερα
Γαϊτανάκι: χρώματα και βήματα - Εικόνα