Tour at the exhibition Marilena Aravantinou (1927-2019). Scenographer and painter. - Εικόνα

Μια ξενάγηση στην έκθεση για τη Μαριλένα Αραβαντινού αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ! Η Μαριλένα Αραβαντινού ανήκει στη χορεία εκείνων των δημιουργών που εκπαίδευσαν το βλέμμα μας εν αγνοία μας, που μας έμαθαν πώς να βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τις τέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου. 

Η σκηνογράφος Αραβαντινού βραβεύτηκε το 1989 στο 30ό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το σύνολο του έργου της. Όμως η ζωγράφος Αραβαντινού δεν έγινε ποτέ εξίσου γνωστή. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει την πρώτη αναδρομική έκθεσή της, που επιχειρεί να αναδείξει εξίσου το σημαντικό ζωγραφικό της έργο και την πληθωρική σκηνογραφική της εργασία. Εκτίθενται πίνακες από τη δεκαετία του 1940 έως τα χρόνια του ’90 (πολλοί παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά), καθώς επίσης και σχέδια, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από τις θεατρικές της παραστάσεις και τις κινηματογραφικές της δουλειές.

Την έκθεση συνοδεύει έγχρωμος κατάλογος 216 σελίδων, που αποτελεί έκδοση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος σε επιμέλεια του Σταύρου Ζουμπουλάκη. Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ επωφελούνται από 10% έκπτωση στην αρχική τιμή του καταλόγου.

Ξεναγός:
Σπύρος Μοσχονάς, Επιμελητής
 
Φωτ.: Μακέτα σκηνικού για την παράσταση του έργου των Αλέξ Τζοφέ και Ζαν Ζιλτέν, Οι τρέλες της Φλωράνς, (θίασος Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, θέατρο Αθηνών, 1955), συλλογή Χριστίνας Αραβαντινού

Σάββατο 18 Μαΐου | 11.30 – 12.30
Αίθριο 4ου ορόφου ΕΒΕ

Έως 20 συμμετοχές - Μόνο για Μέλη
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές για τις δράσεις Μελών Μαΐου ανοίγουν την 01/5 στις 12.00
 

Δείτε ακόμα