Φωτογραφία για τη σειρά διαλέξεων "Η αρχή της ζωής" - Θέμα ο μητρικός θηλασμός

Μια σειρά διαλέξεων για τα πρώτα βήματα του ανθρώπου, από την κύηση μέχρι και τη νηπιακή ηλικία. Οι ενότητες είναι επιλεγμένες ώστε να επιτρέψουν έναν διάλογο ανάμεσα στη φυσιολογία και την ψυχολογία, προκειμένου να ενημερώσουν και να δώσουν απαντήσεις.

Την Κυριακή 21/04, η τρίτη διάλεξη της σειράς εξετάζει το θέμα του μητρικού θηλασμού. Γιατί παρά τα πολλά θετικά στοιχεία του μητρικού γάλακτος δεν επιλέγεται ο μητρικός θηλασμός από μια σημαντική μερίδα γυναικών στην χώρα μας; Πώς δυσκολεύονται οι γυναίκες όταν ξεκινούν τον θηλασμό; Ποιες διεθνείς και εθνικές πρωτοβουλίες ευνοούν την προαγωγή του; Ποιες δράσεις έχουν ως αποτέλεσμα την ενθάρρυνση των μητέρων; Πώς η επιθυμία για θηλασμό συνδέεται με τη διάθεση και το συναίσθημα της μητέρας και πώς αυτά επηρεάζουν τη συμπεριφορά της;

Ομιλητές:
Φανή Πεχλιβάνη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Μαρία Δάγλα, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Μαιευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ
Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑμΚΕ) ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να συμβάλει ενεργά στην αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών περιγεννητικής υγείας στην Ελλάδα. Μέσω εξειδικευμένων παρεμβάσεων στο πεδίο της μαιευτικής φροντίδας και της ψυχολογικής υποστήριξης, η ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ στοχεύει στην προαγωγή της υγείας της εγκύου, του νεογνού/βρέφους, των γονέων, και της ευρύτερης οικογένειας.

 

Κυριακή 21/04 | 17.00 - 18.30

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε ακόμα

Τετάρτη 03/04, 09:00

De Differentia: Γιατί μισούμε το διαφορετικό;

Περισσότερα

02/04, 24/04

Θανάσης Μουτσόπουλος: Από τη Μνημειακή Γλυπτική στη Street Art

Περισσότερα

23/04, 30/04

Τάσης Παπαϊωάννου: Σκέψεις για την αρχιτεκτονική και την πόλη

Περισσότερα