Ασπρόμαυρη φωτογραφία που αποτυπώνει την παλιά αρχιτεκτονική της πόλης

Τον Απρίλιο συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών για την αρχιτεκτονική με τον Αρχιτέκτονα-Καθηγητή Τάση Παπαϊωάννου, γύρω από την ελληνική και διεθνή αρχιτεκτονική, με στόχο να συμβάλει στη συζήτηση για την ποιότητα του αρχιτεκτονικού χώρου.

Ζωγραφιά που απεικονίζει ένα κτίριο δίπλα στη θάλασσα

Η αρχιτεκτονική και η πόλη βρίσκονται σε μια αέναη και διαχρονική σχέση. Ρευστή, δυναμική, ευμετάβλητη, απρόβλεπτη. Η σύγχρονη ελληνική πόλη αλλάζει ραγδαία και επεκτείνεται άναρχα χωρίς στοιχειώδη σχεδιασμό, εκφράζοντας στο χώρο τον τρόπο ζωής της νεοελληνικής μεταπολεμικής κοινωνίας. Ζούμε σε μια εποχή όπου η εκρηκτική διάδοση της πληροφορίας έχει αλλοιώσει τα περιγράμματα των συνόρων και δημιουργεί νέες πραγματικότητες. Η εικόνα και το θέαμα που κυριαρχούν επιβάλλουν τα νέα πρότυπα της καθημερινότητάς μας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος για την Αρχιτεκτονική και τα προβλήματα της πόλης.

Ο Τάσης Παπαϊωάννου είναι Καθηγητής του Τομέα Ι των Συνθέσεων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Συνεργάζεται με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ησαΐα με τον οποίο από το 1979 διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο ασχολούμενοι με μελέτες για δημόσια και ιδιωτικά έργα και έχουν πάρει μέρος σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με προτάσεις που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων. Το αρχιτεκτονικό του έργο παρουσιάζεται σε πλήθος δημοσιεύσεων στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, καθώς και σε σημαντικές αρχιτεκτονικές εκθέσεις. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και σχόλια σε βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και βιβλία.

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

 

Τρίτη 23/04, 19.00-21.00
Αρχιτεκτονική και Νεωτερικότητα
Τρίτη 30/04, 19.00-21.00
Η Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, ένα σχεδίασμα

Ελεύθερη είσοδος

Δείτε ακόμα

Σάββατο 06/04, 12:00

Εργαστήριο αρχιτεκτονικής για παιδιά: Ισορροπιστές στο Χώρο!

Περισσότερα

Σάββατο 20/04, 11:30

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Ας κοιτάξουμε πίσω από την γεωμετρία

Περισσότερα

02/04, 24/04

Θανάσης Μουτσόπουλος: Από τη Μνημειακή Γλυπτική στη Street Art

Περισσότερα