Aυτοάμυνα για γυναίκες

Στα αυτοτελή εργαστήρια, οι συμμετέχουσες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους τρεις βασικούς πυλώνες της αυτοάμυνας, τη θεωρία, την ενδυνάμωση και την εφαρμογή.

Περισσότερα
Self-defense - Εικόνα

Μαθήματα Α' Βοηθειών

Σε αυτή τη συνάντηση, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στην αντιμετώπιση ανακοπής με την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την αναγνώριση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, καθώς και την αντιμετώπιση κρουσμάτων πνιγμού και πνιγμονής.

Περισσότερα
First-Aid Course - Εικόνα

Καγιάκ στο Κανάλι

Η δραστηριότητα στοχεύει στη γνωριμία με το καγιάκ, ενώ συγχρόνως αποτελεί μια διαφορετική, κωπηλατική ξενάγηση στο ΚΠΙΣΝ!

Περισσότερα
Καγιάκ στο Κανάλι - Εικόνα

Σύμβουλος άσκησης

Καθηγητές φυσικής αγωγής δίνουν συμβουλές και καλές πρακτικές για ατομικά προγράμματα αερόβιας άσκησης, μυϊκής ενδυνάμωσης, ασκησιολόγια ευλυγισίας και αποθεραπείας. Η δραστηριότητα θα υλοποιείται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή εκγύμναση.

Περισσότερα
Exercise Consultant - Εικόνα

Cross Training στο Πάρκο

Ποικιλία ασκήσεων με ιμάντες, μονόζυγα, λάστιχα, ελεύθερα βάρη και Kettlebell, εμπλέκουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες, βελτιώνουν ανισορροπίες και μεγιστοποιούν συνολικά δύναμη, ευλυγισία και ταχύτητα.

Περισσότερα
Φωτογραφία από τη δραστηριότητα Cross Training

Βασικό μάθημα Mat Pilates

Αυτοσυγκέντρωση, έλεγχος αναπνοής, ορθοσωμία, ισορροπία, ευλυγισία και ενδυνάμωση του κέντρου του σώματός μας είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουμε από το πρόγραμμα του Pilates. H ήπια έως και μέτριας έντασης άσκηση μας βοηθάει να αφυπνίσουμε το σώμα και να αναζωογονήσουμε το πνεύμα μας.

Περισσότερα
Basic Pilates Mat - Εικόνα

Προχωρημένο μάθημα Mat Pilates

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα Mat Pilates για προχωρημένους περιλαμβάνει ένα δυναμικό ασκησιολόγιο, εφαρμόζεται με την καθοδήγηση και επίβλεψη επαγγελματιών φυσικής αγωγής και απευθύνεται σε άτομα που αναζητούν περισσότερη ενδυνάμωση.

Περισσότερα
Advanced Mat Pilates - Εικόνα

Βασικό μάθημα Tai Chi

Το Τai Chi, μια αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, προσφέρει στους ασκούμενους/στις ασκούμενες εσωτερική ηρεμία και δύναμη, βελτιώνει την ισορροπία τους και μειώνει το στρες. Όλες οι κινήσεις είναι κυκλικές και συνεχείς, με ήπιο ρυθμό εναλλαγής, και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές.

Περισσότερα
Tai Chi - Basic practice - Εικόνα

Προχωρημένο μάθημα Tai Chi

Το Tai Chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας.

Περισσότερα
tai_chi

Yoga στο Πάρκο

Αν θα θέλαμε να περιγράψουμε τη yoga με τρεις λέξεις, θα λέγαμε σωματική και πνευματική ευεξία. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών φυσικής αγωγής και μέσα από μια σειρά ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής, ενδυναμώνουμε το σώμα μας, βελτιώνουμε την ισορροπία μας και ενισχύουμε την αυτοσυγκέντρωση και τη χαλάρωσή μας.

Περισσότερα
Yoga in the Park - Εικόνα

SNFCC Running Team

Ελάτε στην ομάδα του SNFCC Running Team και συνδυάστε με τον καλύτερο τρόπο άθληση και διασκέδαση! Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, βελτιώνουμε τις ατομικές σας επιδόσεις και τις ικανότητές σας στην αερόβια άσκηση, ενώ εσείς ανακαλύπτετε κάθε γωνιά του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, τρέχοντας!

Περισσότερα
SNFCC Running Team - Εικόνα

Δυναμικό Βάδην

Το δυναμικό βάδην και το Nordic Walking θεωρούνται πολύ καλές αεροβικές ασκήσεις, λόγω της ενεργοποίησης περισσότερων μυών! Τo ΚΠΙΣΝ αποτελεί το ιδανικό μέρος για τέτοια δράση, καθώς η πληθώρα μονοπατιών δημιουργεί πολλές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας.

Περισσότερα
Power Walking - Εικόνα

Qigong 50+

Το Qigong (τσι-γκονγκ) είναι μια αρχαία κινεζική πρακτική άσκησης με στόχο τη βελτίωση της σωματικής υγείας μέσα από ήπιες, αργές κινήσεις και έλεγχο της αναπνοής. Ενδείκνυται για άτομα άνω των 50 ετών, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, καθώς βοηθάει στην ισορροπία και την ψυχική ηρεμία, ενώ ενισχύει τον συντονισμό των κινήσεων του σώματος και της αναπνοής.

Περισσότερα
Qigong 50+ - Εικόνα

Άσκηση, Μνήμη και Ισορροπία

Ένα πρόγραμμα σωματικής και νοητικής άσκησης για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Το πρόγραμμα στηρίζεται σε καλές πρακτικές εξάσκησης βασικών θέσεων των κινητικών λειτουργιών. Παράλληλα, προσφέρει τη δυνατότητα εξάσκησης σε άτομα που θέλουν να ασκηθούν νοητικά σε επίπεδο πρόληψης ή ακόμη και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχή της μνήμης ή και άλλων γνωστικών λειτουργιών.

Περισσότερα
Fitness, Memory and Balance - Εικόνα