Gold Αward στα Diversity & Inclusion Awards 2023  - Εικόνα
19 Ιουλίου 2023

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) βραβεύτηκε με Gold Αward στα Diversity & Inclusion Awards 2023 στην κατηγορία Public Sector & NGOs.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν για δεύτερη χρονιά από την Boussias Communications σε συνεργασία με το Diversity Charter, αναδεικνύοντας τη δέσμευση για στήριξη πρωτοβουλιών, στρατηγικών και δράσεων, με στόχο τη γυναικεία ενδυνάμωση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας στις επιχειρήσεις.

Η βράβευση του ΚΠΙΣΝ  επισφραγίζει τον πολυσχιδή αντίκτυπο του στην κοινωνία ως ένα σύμβολο νεωτερισμού για την πόλη της Αθήνας που αρθρώνει τη φιλοσοφία του μέσα από ολιστικές υποδομές και υπηρεσίες που προάγουν τις έννοιες της βιωσιμότητας, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή του ΚΠΙΣΝ στα φετινά βραβεία ανέδειξε πως ήδη από τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πλήρη λειτουργία του μέχρι και σήμερα, το ΚΠΙΣΝ εμπεριέχει τις έννοιες της συμπερίληψης, της ισότητας και της κοινωνικής προστασίας, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο γενετικό του υλικό και ταυτόσημες με το όραμά του. Παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους και χωρίς να γίνεται καμία απολύτως διάκριση με βάση το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, την εθνικότητα, την εθνική προέλευση, την ηλικία, την οικογενειακή κατάσταση, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τη θρησκεία ή την αναπηρία, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν χώρο ανοιχτό και πλήρως προσβάσιμο προς όλους.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) οραματίστηκε, χρηματοδότησε και υλοποίησε τη δημιουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) -ενός διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμου δημόσιου χώρου έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Σχεδιασμένο από τον Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW) ώστε όλοι οι επισκέπτες να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι πλήρως προσβάσιμοι από άτομα με αναπηρία. Παράλληλα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα που ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ ατόμων με και χωρίς αναπηρία.
 

Δείτε ακόμα

29 Ιουνίου 2023

OPEN CALL για Φωτιστική Εγκατάσταση στο πλαίσιο του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα