Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (7-9 ετών) | Ο αόρατος Τονίνο

Τον Οκτώβριο, τη σκυτάλη στον συντονισμό της Παιδικής Λέσχης Ανάγνωσης για τους μικρούς βιβλιόφιλους, παίρνει η συγγραφέας Κάλη Καββαθά. Η Κάλη Καββαθά, νηπιαγωγός και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά και ενήλικες, είναι η συγγραφέας του βιβλίου Εκδρομή με τον Φεδερίκο, μιας διδακτικής προσέγγισης ποιημάτων του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα στο νηπιαγωγείο.

Περισσότερα
Reading Club: Children’s Book (7-9 years old) | The Invisible Tonino - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο (10-12 ετών) | Θαύμα

Τον Οκτώβριο, το ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζει μια νέα Παιδική Λέσχη ανάγνωσης, για τους μικρούς βιβλιόφιλους από 10 έως 12 ετών, με συντονίστρια τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση. Η Αγγελική Δαρλάση γράφει πεζογραφία και θέατρο, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ανάμεσα στα έργα της που έχουν αποσπάσει διακρίσεις βρίσκονται τα Αγόρι στο θεωρείο, Παλιόπαιδο, Τότε που κρύψαμε έναν άγγελο και Ονειροφύλακες. Αφορμή για τη συνάντηση του μήνα είναι το βιβλίο «Θαύμα» της Ρ. Τ. Παλάσιο.

Περισσότερα
Reading Club: Children’s Book (ages 10–12) | Wonder - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης: Εφηβικό Βιβλίο | Όουεν Κόλφερ, Άντριου Ντόνκιν, Ριγκάνο Τζοβάννι, Πρόσφυγες

Τον Οκτώβριο, η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον δημιουργό κόμικς και μεταφραστή, Θανάση Πέτρου, στον ρόλο του συντονιστή. Μεταξύ των έργων του, συγκαταλέγονται τα Γιαννούλης Χαλεπάς. Ο μύθος της νεοελληνικής γλυπτικής (σε σενάριο Δημήτρη Βανέλλη, Εκδόσεις Πατάκη, 2019), Γρα-Γρου (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδ. Ίκαρος), Στη μάχη του Μαραθώνα (σε σενάριο Κατερίνας Σέρβη, Εκδόσεις Πατάκη, 2015).

Περισσότερα
Reading Club: Teenage Literature | Eoin Colfer, Andrew Donkin (authors), Giovanni Rigano (illustrator), Illegal - Εικόνα

Λέσχη Ανάγνωσης: Χ. Φ. Λάβκραφτ, Tα βουνά της τρέλας

Τον Οκτώβριο, η Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται στον ρόλο του συντονιστή τον συγγραφέα, Δημοσθένη Παπαμάρκο. 

Περισσότερα
Postponement: Reading Club: H. P. Lovecraft, At the Mountains of Madness - Εικόνα