Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για παιδιά, στο οποίο καλούνται να δημιουργήσουν τρισδιάστατες συνθέσεις εμπνευσμένες από δύο στοιχεία του έργου της: την κατασκευή ενός έργου που λειτουργεί σαν προέκταση του σώματός τους και ταυτόχρονα μίας μακέτας ενός γλυπτού που θα μπορούσε να σταθεί σε τεράστια κλίμακα.  «Ο καλλιτέχνης εκφράζει τον εαυτό του και αυτό φαίνεται στο έργο του», Άλεξ  Μυλωνά 

Περισσότερα
Sculpture and body: A composition - Εικόνα

Εικαστική δράση: Δημιουργώντας με τον τρόπο της Άλεξ Μυλωνά

Με αφορμή την υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στο έργο της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, που παρουσιάζεται στην Εσπλανάδα του Κέντρου Πολιτισμού, προσκαλούμε ενήλικες και παιδιά σε ένα εικαστικό παιχνίδι ανοιχτής ροής.  Στο πρώτο μέρος, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα της Άλεξ Μυλωνά και στη συνέχεια να ανασυνθέσουν, σαν παζλ, σχήματα εμπνευσμένα από τις φόρμες που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις, φτιάχνοντας το δικό τους γλυπτό μικρού μεγέθους. 

Περισσότερα
Creative Activity: Creating in the manner of Alex Mylona - Εικόνα

Εργαστήριο γλυπτικής: Από το δισδιάστατο στο τρισδιάστατο

Αντλώντας έμπνευση από τα γλυπτικά έργα της καλλιτέχνιδος Άλεξ Μυλωνά, χρησιμοποιούμε το μέσο της κοπής του χαρτιού ως μια δημιουργική και διαρκή διαδικασία. Μετατρέπουμε δισδιάστατες επιφάνειες από χαρτί σε τρισδιάστατες φόρμες που πλέκονται μεταξύ τους. 

Περισσότερα
Sculpture Workshop: From 2D to 3D   - Εικόνα

Αστική Κηπουρική: Aνθοφόρα φυτά

Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά παρτέρια κατακλύζονται από ανθοφόρα φυτά που σηματοδοτούν την αλλαγή της εποχής. Πολλά από αυτά πολλαπλασιάζονται με βολβό, έχοντας την ικανότητα να βλασταίνουν για πολλά χρόνια.

Περισσότερα
Urban Gardening: Flowers for our garden  - Εικόνα

Οι Κηπουροί του Πάρκου: Ανοιξιάτικος Λαχανόκηπος

Οι συναντήσεις για οικογένειες με την ομάδα Open Farm συνεχίζονται την Άνοιξη στον Λαχανόκηπο του ΚΠΙΣΝ! 

Περισσότερα
The Gardeners of the Park: A vegetable garden in Spring - Εικόνα