Olive harvesting and oil production process at Stavros Niarchos Park - Εικόνα

Ο Νοέμβριος είναι αφιερωμένος στο σύμβολο της ελληνικής γης, την Ελιά, ένα δέντρο που χαρακτηρίζει την πολιτιστική μας ταυτότητα και αποτελεί τη βάση της μεσογειακής διατροφής. 

Και φέτος τον Νοέμβριο, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία συγκομιδής των καρπών από τα ελαιόδεντρα του Πάρκου, να ενημερωθούν για τη διαδικασία έκθλιψης και να συμμετέχουν στη διαδικασία παραγωγής ελαιόλαδου με τη βοήθεια ενός μικρού ελαιοτριβείου. Θα γίνουν μέρος της βιωματικής εμπειρίας προστασίας και ορθής διαχείρισης των ελαιόδεντρων και θα συνδεθούν με την παράδοση του τόπου και την τέχνη της καλλιέργειας της γης. Στο τέλος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία του ελαιόλαδου.

Σχεδιασμός/ Υλοποίηση: Κάτσαρης Παναγιώτης, Γεωπόνος – Βιοτεχνολόγος, Υπεύθυνος ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων – προγραμμάτων, Panel Leader της διαπιστευμένης ομάδας γευσιγνωσίας ελαιολάδου ΕΛΓΟ Καλαμάτας, ΕΛ.Γ.Ο. "ΔΗΜΗΤΡΑ" Ινστιτούτο Ελιάς Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

Σωτήρης Τσέκας, Γεωπόνος, Υπεύθυνος Περιβάλλοντος Χώρου Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

* Πριν την έναρξη της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί αποστείρωση των υποδημάτων των συμμετεχόντων με ειδικό διάλυμα, απαραίτητη για την είσοδο στα παρτέρια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπάρχουν περίπου 400 ελαιόδεντρα κυρίως ποικιλίας Μεγάρων, Αμφίσσης, Κορωνέικης και Καλαμών. Η συγκομιδή γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς τη χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού.   

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου
Slot 1: 11.00-13.00
Slot 2: 14.00-16.00

Σημείο Συνάντησης: ΘΟΛΟΣ

Έως 12 Συμμετοχές/ slot - Μόνο για Μέλη
Ελεύθερη Είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Oι προεγγραφές για τις δράσεις Μελών Νοεμβρίου ανοίγουν την 01/11, στις 12.00

photo credits@ eftychia vlachou
 

Δείτε ακόμα