Εικαστικό με έντονα, ευφάνταστα χρώματα και γεωμετρικά σχήματα για τη συναυλία του Yorgos Fakanas Group στο ΚΠΙΣΝ, στο πλαίσιο της σειράς Jazz Chronicles

Ακούστε την ηχογραφημένη συναυλία του Yiorgos Fakanas Group:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον player στη σελίδα, παρακαλούμε να κάνετε refresh. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να ακούσετε τη συναυλία εδώ

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

 

Τα Jazz Chronicles, η σειρά συναυλιών του ΚΠΙΣΝ αφιερωμένη στην ελληνική jazz, υποδέχτηκε τον Μάρτιο του 2018 μια ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα/συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Βασικός στόχος του Yorgos Fakanas Group ήταν και είναι, να περιλαμβάνει στις τάξεις του τους καλύτερους jazz αυτοσχεδιαστές της χώρας μας, έτσι ώστε η μουσική του, που είναι γραμμένη και ενορχηστρωμένη από τον Γιώργο Φακανά, να εκτελείται στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο με βασικά χαρακτηριστικά την ρυθμική κινητικότητα, έντονες μελωδικές γραμμές και πλούσια ενορχήστρωση. 

O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία, έχοντας βραβευθεί ως ο καλύτερος νέος μπασίστας της Ευρώπης. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει παίξει σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Λυκαβηττό, στο Παλλάς και αλλού, μαζί με Big Band, Συμφωνικές και Ορχήστρες Εγχόρδων, την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, αλλά και ορχήστρες του εξωτερικού. 

Την τελευταία δεκαετία η φήμη του ταξιδεύει ανά τον κόσμο με sold out συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία, και Αμερική, ενώ παράλληλα το CD του Interspirit συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προ-υποψηφιοτήτων των βραβείων Grammy στην κατηγορία καλύτερου σύγχρονου άλμπουμ jazz. 

Ο Tim Garland είναι κορυφαίος σαξοφωνίστας και μέλος του σεξτέτου Origin του Chick Corea, με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ronnie Scott, Ralph Towner, Avishai Cohen, John Patitucci, μέλος του Πανεπιστημίου του Newcastle και συνθέτης δύο προσωπικών CD με τη συμμετοχή της Northern Sinfonia.

 

Στη συναυλία παρουσιάστηκαν οι παρακάτω συνθέσεις του Γιώργου Φακανά:

  • Acrobat (cd Acrobat)
  • Hawk (cd Domino)
  • Interspirit (cd Interspirit)
  • Parhelia (cd Interspirit)
  • Senza (cd Acrobat)
  • Seviglia (cd Interspirit)
  • Volonta (cd Maestro)

 

Θερμές ευχαριστίες στους:

Tim Garland, σαξόφωνο
Mihail Iossifov, τρομπέτα
Τάκης Πατερέλης, σαξόφωνο
Δημήτρης Σεβδαλής, πλήκτρα
Γιώργος Φακανάς, μπάσο
Μένιος Πασιαλής, ντραμς

 

Ηχοληψία: View Master Films
Μίξη/mastering: Γιώργος Μαντάς

Δείτε ακόμα

Τρίτη 05/05, 20:00

#snfccAtHome Music Escapades: Nalyssa Green (Ηχογραφημένη συναυλία)

Περισσότερα

Κυριακή 10/05, 19:00

#snfccAtHome Παραβάσεις: Κώστας Καρυωτάκης (Ηχογραφημένη ανάγνωση)

Περισσότερα