Εικαστικό για το μυθιστόρημα "Η Κασσάνδρα και ο Λύκος" της Μαργαρίτας Καραπάνου

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 20.30, σε ζωντανή μετάδοση από τον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), χωρίς την παρουσία κοινού, οι Μαρία Κεχαγιόγλου και Ελίνα Ρίζου, υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά, ερμηνεύουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου, Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, το οποίο έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές διεθνώς.

Παρακολουθήστε live το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ στο snfcc.org/karapanou ή στην σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook:

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Οκτώβριο του 2019, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ.

Η Κασσάνδρα και ο Λύκος, ένα αλλόκοτο και, κάποιες στιγμές, ζοφερό μυθιστόρημα, εξερευνά την παιδική ηλικία και την επώδυνη διαδρομή προς την ενηλικίωση. Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαργαρίτας Καραπάνου επιχειρεί να μας μυήσει στον σκοτεινό κόσμο της Κασσάνδρας, όπου ο ρεαλισμός μπλέκεται αριστοτεχνικά με το ονειρικό στοιχείο, δημιουργώντας ένα μοναδικά αινιγματικό λογοτεχνικό ανάγνωσμα.

Η Κασσάνδρα γράφει γράμματα στη μητέρα της και, μέσα από τις αφηγήσεις της, γινόμαστε κοινωνοί ενός αιτήματος για αγάπη και συνύπαρξη, στο πλαίσιο της πολύπλοκης σχέσης μητέρας και παιδιού.

Δύο σημαντικές ηθοποιοί διαφορετικών γενεών, η Μαρία Κεχαγιόγλου και η Ελίνα Ρίζου, γίνονται οι φωνές της μητέρας και της κόρης, περνώντας διαρκώς και από τους δυο ρόλους, σε μια απόπειρα να αγγίξουν για ακόμα μια φορά το τραύμα.

 

Με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Δημήτρη Καραντζά

Ερμηνεύουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ελίνα Ρίζου
Μουσική: Γιώργος Πούλιος

To μυθιστόρημα Η Κασσάνδρα και ο Λύκος κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Το ΚΠΙΣΝ ευχαριστεί θερμά τις εκδόσεις Καστανιώτη για τη χρήση του μυθιστορήματος για την παράσταση και για τη διαδικτυακή μετάδοση.

 

Οι Παραβάσεις πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού και με τα μεγαλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ.

Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 

 

Δείτε ακόμα

Παρασκευή 22/05, 21:00

#snfccAtHome: music Η Katerine Duska και o Leon of Athens LIVE από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα

Τετάρτη 20/05, 19:00

#snfccAtHome: Ο Γιώργος Γάλλος διαβάζει έξι πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου

Περισσότερα

Σάββατο 23/05, 21:00

#snfccAtHome: music Η Νατάσσα Μποφίλιου LIVE από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα