STEAM Workshop: Women in Science - Εικόνα

12.00-13.30 για παιδιά 6-8 ετών: Γυναίκες στις επιστήμες: Διάστημα και STEAM με την Βαλεντίνα Τερεσκόβα

Σκέφτηκες ποτέ πόσα έχουν καταφέρει οι γυναίκες στις επιστήμες; Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο διάστημα; Αλήθεια, τι γνωρίζουμε για το ηλιακό μας σύστημα;

Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε την Βαλεντίνα Τερεσκόβα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες STEAM. Θα κατασκευάσουμε το δικό μας ηλιακό σύστημα το οποίο θα βάλουμε σε τροχιά μέσα από την ρομποτική και θα πειραματιστούμε δημιουργώντας φεγγαρόπετρες. 

Ένα διαSTEAMικό ταξίδι για κάθε παιδί που θέλει να γίνει για λίγο αστροναύτης και αστροναύτισσα και να αφεθεί στον συμπεριληπτικό κόσμο της επιστήμης!

*Το εργαστήριο περιλαμβάνει ζωγραφική με τέμπερα.
 

14.00-15.30 για παιδιά 9-12 ετών: Γυναίκες στις επιστήμες: Προγραμματισμός και STEAM με την Γκρέις Χόπερ

Σκέφτηκες ποτέ πόσα έχουν καταφέρει οι γυναίκες στις επιστήμες; Ποια γυναίκα ήταν πρωτοπόρος στον κόσμο των υπολογιστών και του προγραμματισμού; Αλήθεια, τι γνωρίζουμε για τον προγραμματισμό και τη συγγραφή κώδικα;

Σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουμε την Γκρέις Χόπερ μέσα από βιωματικές δραστηριότητες STEAM. Θα προγραμματίσουμε ρομπότ, θα γράψουμε κώδικα, θα δημιουργήσουμε τη δική μας συσκευή ώστε να μεταφέρουμε μυστικά μηνύματα που μόνο οι πραγματικοί επιστήμονες και επιστημόνισσες μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. 

Μια μοναδική εμπειρία προγραμματισμού που αποδεικνύει πως όλα τα άτομα μπορούν να αφεθούν στον συμπεριληπτικό κόσμο της επιστήμης!

Σχεδιασμός - Υλοποίηση: EducAid: Μαριλίζα Ποντικού, Ουρανία Νεφέλη Κάππου, Βίκυ Χριστοπούλου

Κυριακή 07/04

12.00-13.30 για παιδιά 6-8 ετών: Γυναίκες στις επιστήμες: Διάστημα και STEAM με την Βαλεντίνα Τερεσκόβα

14.00-15.30 για παιδιά 9-12 ετών: Γυναίκες στις επιστήμες: Προγραμματισμός και STEAM με την Γκρέις Χόπερ

Παιδικό Εργαστήριο ΕΒΕ

Έως 20 συμμετέχοντες ανά slot

Με σειρά προτεραιότητας 

Οι ανήλικοι έως 12 ετών πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από ενήλικο άτομο. Για τη συμμετοχή του/της ανήλικου/ης στο εργαστήριο, ο/η ενήλικας συνοδός δεν υποχρεούται να έχει Festival Pass.
 

Για κατόχους Festival Pass
Ηλεκτρονική αγορά Festival Pass 

WOW Festival Pass 2024 - Επιλογή Τιμής (Choose-What-You-Pay)
Με την Επιλογή Τιμής (Choose-What-You-Pay), αποφασίζετε εσείς την κατάλληλη τιμή του Festival Pass σας. Η προτεινόμενη τιμή είναι 30€, ενώ υπάρχει ένα εύρος επιλογών. Η ελάχιστη τιμή είναι 10€. 

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:15

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα

Σάββατο 06/04, 06:00

Πέπη Λουλακάκη | ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Περισσότερα