Creative Workshop: The strange life of materials  - Εικόνα

* Tο εργαστήριο της Δευτέρας 04/09 θα πραγματοποιηθεί στο Παιδικό Εργηαστήρι ΕΒΕ.

Με αφορμή την υπαίθρια εγκατάσταση Return to Sender (Επιστροφή στον Αποστολέα) της αφρικανικής καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST στο ΚΠΙΣΝ, διοργανώνεται η σειρά εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, Η παράξενη ζωή των υλικών.

Ανταποκρινόμενο στα ζητήματα που θέτει το Return to Sender, το εργαστήριο στρέφεται στην αλόγιστη παραγωγή απορριμμάτων και στο ζήτημα της διαχείρισής τους. Σε διάλογο με τους προβληματισμούς της καλλιτεχνικής κολεκτίβας NEST, το εργαστήριο απαντάει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με την παράξενη ζωή των υλικών.

Τα καλούμε με όπλο τη φαντασία να φτιάξουν κατασκευές και να δημιουργήσουν διοράματα που θα δείχνουν φανταστικούς και παράξενους τόπους, αποτελούμενους από υλικά που απορρίπτουμε σε μεγάλες ποσότητες σε καθημερινή βάση.

Οι ενότητες, με αφετηρία την ξεχωριστή φύση του κάθε υλικού, εξερευνούν τις ιδιαιτερότητες και τη διαδικασία παραγωγής του. Τα παιδιά θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές ανακαλύπτοντας την αισθητική του αυτοσχέδιου ενώ, πέρα από τα ατομικά έργα, θα συμμετάσχουν σε ομαδικές δράσεις.

Εργαστήριο #1: Πλαστικό, Σάββατο 29/04,11.00-13.00

Θα δούμε τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός υλικού με ποικίλες καθημερινές εφαρμογές.

Εργαστήριο #2: Χαρτί, Κυριακή 14/05, 12.00-14.00  

Θα προσεγγίσουμε τη διαδικασία παραγωγής ενός από τα πιο διαδεδομένα και σημαντικά υλικά.

Εργαστήριο #3: Ύφασμα, Κυριακή 04/06, 11.00-13.00

Θα ακολουθήσουμε το ταξίδι από την ύφανση και τη χρήση, έως την απόρριψη του υφάσματος.

Εργαστήριο #4: Μέταλλο, Σάββατο 01/07, 18.30-20.30 

Θα μεταμορφώσουμε μεταλλικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης δίνοντάς τους μια ολοκαίνουργια ζωή.

Εργαστήριο #5: Ξύλο, Δευτέρα 04/09, 18.00-20.00

Εξερευνώντας τον κύκλο ζωής του ξύλου, θα ανακαλύψουμε τη σημασία του για τον πλανήτη μας και τη συνεισφορά του στην ανθρωπότητα.
 

Στα πλαίσια του εργαστηρίου καλούμε τα παιδιά να φέρουν υλικά οικιακής χρήσης που απορρίπτονται σε καθημερινή βάση και αντιστοιχούν στις ενότητες του εργαστηρίου, με σκοπό να συνεισφέρουν στη διαδικασία δανεισμού και ανταλλαγής των υλικών αυτών.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Κωνσταντίνος Κωτσής, εικαστικός, ARTWORKS Fellow

Υποστήριξη εργαστηρίου: Αναστασία Μικρού, εικαστικός

Μεσογειακός Κήπος
Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο, προτείνουμε να έχετε επισκεφθεί την υπαίθρια εγκατάσταση "Return to Sender" (Επιστροφή στον Αποστολέα) που βρίσκεται στην Εσπλανάδα. 

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς, οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. 

 

Δείτε ακόμα

Σάββατο 06/05, 17:30

Εικαστικό εργαστήριο: Γεωγραφίες υφασμάτων

Περισσότερα