Εργαστήριο για παιδιά: Παίζοντας με το φως

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται για τα Χριστούγεννα τέσσερις φωτιστικές εγκαταστάσεις κορυφαίων ξένων δημιουργών. Με αφορμή αυτή τη γιορτή φωτός, θα περιηγηθούμε στις φωτιστικές εγκαταστάσεις και θα συζητήσουμε για την πηγή έμπνευσης του κάθε δημιουργού. Θα παίξουμε, θα πειραματιστούμε και θα φτιάξουμε τις δικές μας φωτιστικές κατασκευές.

Περισσότερα
Workshop for Children: Playing with Light - Εικόνα

Χριστουγεννιάτικο happening με τους Tind: Μεταξοτυπία με γεύση σοκολάτα!

Φέτος, στον Χριστουγεννιάτικο κόσμο του ΚΠΙΣΝ και κάτω από τη λαμπερή φωτιστική εγκατάσταση Halo (Venividimultiplex), στους Πίδακες Νερού, θα δοκιμάσουμε να τυπώσουμε πάνω σε φρεσκοκομμένες κρέπες με πραλίνα σοκολάτας! Μαζί με την ομάδα tind χρησιμοποιούμε τη μεταξοτυπία, την αρχαιότερη εκτυπωτική μέθοδο του κόσμου, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να τυπώσουμε πάνω σε πολλά διαφορετικά υλικά: από αφίσες και ρούχα, και φέτος, σε λαχταριστές κρέπες! 

Περισσότερα
Christmas happening featuring tind: Chocolate-flavored screen printing! - Εικόνα

Xmas Baby Art & Crafts

Μια εμπειρία επικοινωνίας και εικαστικών ερεθισμάτων για μωρά 3 έως 9 μηνών και τους γονείς τους Τα καλικαντζαράκια βγαίνουν από τα καρότσια, ενεργοποιούν το μοναδικό τους χιούμορ και με τη βοήθειά μας ξεκινούν τις σκανταλιές και τ’ ανακατέματα! Παίζουμε με τα αποτυπώματά μας, φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα δέντρα σε καμβάδες, κουδουνάτα σουρωτήρια κάνουν την εμφάνισή τους, και το μαγικό ξόρκι «τουμ τσι» πραγματοποιεί τις πιο βαθιές μας ευχές.

Περισσότερα
Xmas Baby Art & Crafts  - Εικόνα

Εργαστήριο κηπουρικής: Ένα δέντρο για το 2023

Το δέντρο αποτελεί έναν μόνιμο συνδετικό κρίκο μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Σε αυτό το εργαστήριο, θα γνωρίσουμε καλύτερα τα δέντρα μέσα από μία βιωματική διαδικασία. Μαθαίνουμε για τον πολλαπλασιασμό τους, τους τρόπους αναπαραγωγής και τις μετέπειτα φροντίδες. Ακόμη, θα μάθουμε για τη μεταφύτευσής τους, καθώς και για τις πρακτικές ποτίσματος, κλαδέματος και λίπανσης.  Στο τέλος του εργαστηρίου, οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους το δεντράκι που περιποιήθηκαν στο εργαστήριο για την νέα χρονιά που έρχεται.   

Περισσότερα
Gardening Workshop: From sowing to harvesting - Εικόνα

Κύκλος κρουστών για οικογένειες

Μικροί και μεγάλοι συναντιόμαστε στο χριστουγεννιάτικο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και ενώνουμε τη φαντασία μας σε μια δημιουργική μουσική σύμπραξη. Ο κύκλος δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οικογένεια να γίνει μέλος μιας ευρύτερης ομάδας, μέσα από τον ρυθμό, το τραγούδι και την κίνηση. Τα κρουστά συντονίζονται σε μια αυτοσχέδια ορχήστρα. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον από ήχους, γινόμαστε μέρος μιας κοινής ρυθμικής ιστορίας. Με ασκήσεις χαλάρωσης, τεχνικές αναπνοής, και μουσικοκινητικά παιχνίδια, παίζουμε, αφουγκραζόμαστε, παρατηρούμε, εκτονωνόμαστε, ηρεμούμε.

Περισσότερα
Drum Circle for Families - Εικόνα

KiDz Circle ǀ Family Fun

Ένα εορταστικό εργαστήριο με φωτιζόμενα στεφάνια για παιδιά και ολόκληρη την οικογένεια. Μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι συναντιούνται σε ένα διασκεδαστικό μουσικοκινητικό παιχνίδι: μαθαίνουν απλά και σύνθετα κόλπα με led hula hoop, χορεύουν και εκφράζονται δημιουργικά, ενώ ταυτόχρονα διευρύνουν την φαντασία τους. Στόχος, η χαρά μέσα από την κίνηση και τη σύνδεση με τον κύκλο, τον εαυτό και τους γύρω μας.

Περισσότερα
KiDz Circle ǀ Family Fun - Εικόνα

Future Waves MMXXII

Περιπατητικό Δρώμενο με PixelSmart Hoops ǀ Walkabout Hoop Act   Η γεωμετρία και η αρμονία της φύσης συναντά την περίπλοκη και μινιμαλιστική αρχιτεκτονική της τεχνολογίας σε ένα περιπατητικό θέαμα με φωτεινά hula hoops. Ένα βασίλειο φωτός και σκοταδιού ταξιδεύει τις αισθήσεις των ανθρωποειδών στα μακρινά μεν, κοινά δε μονοπάτια του σύμπαντος και των επίγειων android.  

Περισσότερα
Future Waves MMXXII - Εικόνα

Ο Άγιος Βασίλης στο ΚΠΙΣΝ

Άγιος Βασίλης έρχεται! Από 01/12, τα Σαββατοκύριακα του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου, ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στο ΚΠΙΣΝ, συναντά τα παιδιά, μοιράζει μπαλόνια, ακούει τις ευχές τους και δημιουργεί όμορφες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Περισσότερα
Ο Άγιος Βασίλης στο ΚΠΙΣΝ - Εικόνα