Πάνελ | Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ: Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση

Τη Δευτέρα 03/04 στις 10.00, μαθητές/ήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα βρεθούν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος για να συμμετάσχουν σε μία ανοικτή συζήτηση με θέμα τη Συναίνεση.

Περισσότερα
Πάνελ | Μαθητική Αγορά του ΚΠΙΣΝ: Ας μιλήσουμε για τη συναίνεση - Εικόνα

Βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no»

Τη Δευτέρα 03/04 στις 10.00, μαθητές/ήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήριο «Συναι/no». Πρόκειται για μία αυτοτελή εκπαιδευτική δράση βιωματικού χαρακτήρα για τη συναίνεση, την αυτοδιάθεση και τη σωματική αυτονομία. 

Περισσότερα
Immersive Workshop «Συναι/no» - Εικόνα

Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ - SPECIAL EDITION

Πριν την επίσκεψή τους, όσες σχολικές ομάδες το επιθυμούν, μπορούν να ετοιμάσουν ένα μικρό αυτοσχέδιο περιοδικό, ένα φανζίν (fan-zine) με θέμα την έμφυλη ανισότητα με εργαλεία που θα βρουν στην εκπαιδευτική διαδικτυακή πλατφόρμα του ΚΠΙΣΝ SNFCC Class.  Οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν εκτυπώσιμα αρχεία, τα οποία με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών, θα τους καθοδηγούν με πολύ απλά βήματα στη σύνταξη του δικού τους περιοδικού.

Περισσότερα
A Fanzine for the SNFCC - SPECIAL EDITION - Εικόνα

Webinar Εκπαιδευτικών | Πες μου μια λέξη: γλώσσα και έμφυλα στερεότυπα στο σχολείο

Η ασυνείδητη προκατάληψη και τα στερεότυπα αποτελούν μία από τις αιτίες για τις οποίες επιβραδύνονται ή αποτυγχάνουν οι προσπάθειές μας να καλλιεργήσουμε την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη μέσα στο σχολικό περιβάλλον, ενώ οι λέξεις που χρησιμοποιούμε στον γραπτό ή προφορικό λόγο μας μπορούν να τα εδραιώσουν ή, αντίστοιχα, να τα ανατρέψουν για παιδιά κάθε ηλικίας.

Περισσότερα
Teacher Webinar | Tell me a word: Language and gender stereotypes at school - Εικόνα