Microcosmos: Ruby Rushton - Εικόνα

Δημιούργημα της πολυπραγμοσύνης και της παραγωγικότητας του μουσικού και παραγωγού Tenderlonious, οι Ruby Rushton βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος στη σύγχρονη λονδρέζικη μουσική σκηνή και ειδικά σ' αυτήν που σχετίζεται με τη τζαζ. 

Με οδηγό τα διδάγματα του John Coltrane, οι Ruby Rushton άνοιξαν τον δρόμο σε μια νεότερη γενιά - ήδη με το πρώτο τους άλμπουμ, Two for Joy, που κυκλοφόρησε το 2015. Spiritual jazz με προοπτική και επαφές με μουσικά ιδιώματα όπως το hip hop, το afrobeat, το post-bop και το funk, αλλά και τα επιμέρους γνωρίσματα της underground σκηνής. Μια εξελικτική πορεία χαρακτηρίζει έκτοτε τους Ruby Rushton που φτάνει σε μια κορύφωση – σε ό,τι αφορά την αποδοχή και την επιτυχία – με το τέταρτο άλμπουμ τους, Ironside(2019), το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα καλύτερα τζαζ άλμπουμ των τελευταίων ετών.

Οι επόμενες κινήσεις του γκρουπ ήταν ανάλογες, ανοίγοντας περαιτέρω τη βεντάλια της spiritual jazz μέσα από προσεγμένες εκδόσεις, που τύχαν ευρείας αποδοχής και άνοιξαν το δρόμο για τις τζαζ σκηνές και τα φεστιβάλ του κόσμου. Οι Ruby Rushton, χάρη στη δημιουργική αντίληψη του Tenderlonious και της υψηλής αισθητικής που διαθέτουν ως μουσικοί, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων των jazz influencers που κυριαρχούν στα media ως δημοσιογράφοι, DJs, παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών κ.ο.κ. αλλά, κυρίως, στις προτιμήσεις μιας νέας γενιάς τζαζ ακροατών που ανακαλύπτουν, μέσω της μουσικής τους ποιότητες που έχουν κυριαρχήσει στη σύγχρονη τζαζ από εμβληματικούς μουσικούς όπως οι John Coltrane, Sun Ra, Yusef Lateef, Pharoah Sanders αλλά και πρωτοπόρων -με όρους του 21ου αιώνα-  του jazz rock όπως ο Herbie Hancock με τους Headhunters ή ο Chick Corea με τους Return to Forever. 
 

Κυριακή 31/03, 21.00

ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης:

  • Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€

Μειωμένα εισιτήρια των 10€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30' λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 6 ετών.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα