SNFCC Members x Cinobo - Εικόνα

Δωρεάν τρίμηνη πρόσβαση στο Cinobo και συμμετοχή σε μηνιαίες συναντήσεις του αποκλειστικού Film Club για όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ!

Απρίλιος – Ιούνιος 2022

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεργάζεται με το Cinobo, προσφέροντας για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν συνδρομή σε όλα τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ. Η απόλυτη κινηματογραφική streaming πλατφόρμα με έδρα την Αθήνα, διαθέτει μία συλλογή που πλησιάζει τις 1.000 ταινίες, που εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά, διαλεγμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου.

Παράλληλα, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο αποκλειστικό SNFCC Members Film Club x Cinobo!

Παρέα με την ομάδα των curators του Cinobo τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ λαμβάνουν μέρος σε ένα μηνιαίο διάλογο που ξεκινά από την παρουσίαση ενός φιλμ, ξεφεύγει από τα όρια ενός «μαθήματος» και επεκτείνεται σε μια συναρπαστική κινηματογραφική κουβέντα.

Αυτό το τρίμηνο αναδεικνύονται ταινίες που αποτελούν «Φεστιβαλικά Διαμάντια», ταινίες που έγιναν γνωστές μέσω των φεστιβάλ, όχι απαραίτητα επειδή πήραν κάποιο μεγάλο βραβείο. Θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το πώς τα φεστιβάλ έχουν καταφέρει να χτίσουν πορείες σε ταινίες που δύσκολα θα έφταναν αλλιώς στα μάτια μας. Η συζήτηση θα γίνει ανάμεσα στην ταινία, τη φεστιβαλική της πορεία και την επιρροή που αυτή είχε.

Oι ταινίες του SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι οι ακόλουθες:

 • Απρίλιος: Ο Άνθρωπος Αντίγραφο (Enemy)

Από τον Ντενίς Βιλνέβ, σκηνοθέτη του πιο πρόσφατου Dune, με τον Τζέικ Γκίλενχααλ, σε ένα υπνωτικό και σουρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ, βασισμένο στο βιβλίο του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου "Ο άνθρωπος αντίγραφο". Ο ίδιος ο Βιλνέβ έχει δηλώσει πως τη μορφή της γιγάντιας αράχνης που παρουσιάζει στην ταινία, την εμπνεύστηκε από το γλυπτό της Louise Bourgeois, θέλοντας να παρουσιάσει την αράχνη και τον ιστό της ως μια προέκταση για να δημιουργήσει στην ταινία μια πολιτική - κοινωνική αλληγορία.

Festival Gem: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας | Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου Τορόντο 2014

 • Μάιος: Παράσιτα (Parasites)

Ο Μπονγκ Τζουν-χο είναι από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες και αυτή πρόκειται για ένα φιλμ-θρίαμβο, καθώς διακρίθηκε τόσο στα Όσκαρ 2020 όσο και στο Φεστιβάλ των Καννών 2019. Μέσα από τα Παράσιτα παρουσιάζει πώς οι οικογενειακοί δεσμοί επηρεάζονται από την οικονομική κατάσταση, ή όχι, και δίνει μια φρέσκια οπτική στην πάλη των τάξεων.

Festival Gem: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας | Όσκαρ 2020, Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας | Όσκαρ 2020, Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου | Όσκαρ 2020, Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας | Όσκαρ 2020, Χρυσός Φοίνικας | Φεστιβάλ Καννών 2019

 • Ιούνιος: Στη Γη του Άγριου Μελιού (Honeyland)

Υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ και διεθνούς ταινίας, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η ταινία αποτυπώνει την ισορροπία μέσα στην οικογένεια αλλά και μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης. Ένας προβληματισμός για την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης και την οικολογική συνείδηση.

Festival Gem: Υποψηφιότητα Καλύτερου Ντοκιμαντέρ | Όσκαρ 2020, Υποψηφιότητα Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας | Όσκαρ 2020, Χρυσή Αθηνά Καλύτερου Ντοκιμαντέρ | Νύχτες Πρεμιέρας 2019 , Μέγα Βραβείο Επιτροπής | Φεστιβάλ Sundance 2019, Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας Διεθνούς Ντοκιμαντέρ | Φεστιβάλ Sundance 2019

Αναλυτικό Πρόγραμμα συναντήσεων:

 • Απρίλιος: Πέμπτη 28/4, 19.00 – 21.00 | Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
 • Μάιος: Δευτέρα 30/5, 19.00 – 21.00 | Buffer Zone
 • Ιούνιος: Θα ανακοινωθεί σύντομα.

Συντονιστές:

 • Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo
 • Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo
 • Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

Για τη συμμετοχή στο SNFCC Members Film Club x Cinobo είναι απαραίτητο όσοι κρατούν θέση να έχουν δει την ταινία του μήνα. Οι ταινίες δεν θα προβάλλονται κατά τις συναντήσεις. Για τη συμμετοχή στις μηνιαίες συναντήσεις, δεν είναι απαραίτητη η συνδρομή στο Cinobo.

Eίσοδος ελεύθερη για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ με ηλεκτρονική προεγγραφή.

Ενεργοποίηση τρίμηνης συνδρομής:

Για να δημιουργήσετε λογαριασμό, μπορείτε να επισκεφθείτε το https://cinobo.com/snfcc/ και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

Είστε νέοι συνδρομητές;

 1. Δημιουργήστε τον λογαριασμό σας πατώντας ΕΓΓΡΑΦΗ.
 2. Στο Check out πατήστε ΕΧΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, πληκτρολογήστε τον μοναδικό κωδικό που έχει σταλεί στο email σας και πατήστε ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΗ.
 3. Ενεργοποιήστε τη συνδρομή σας καταχωρώντας στοιχεία κάρτας και απολαύστε το Cinobo εντελώς δωρεάν για 3 μήνες + 14 ημέρες!

Είστε ήδη συνδρομητές;

Στείλτε τον κωδικό της προσφοράς και το email που έχετε ενεργή συνδρομή στο help@cinobo.com για να ενεργοποιήσουμε το δώρο σας!

 

Να θυμάστε ότι:

 • Ως Μέλη του ΚΠΙΣΝ, απολαμβάνετε Cinobo εντελώς δωρεάν για 3 μήνες + 14 ημέρες δωρεάν δοκιμής!
 • Για να ενεργοποιήσετε την συνδρομή σας θα χρειαστεί να εισάγετε στην πλατφόρμα του Cinobo στοιχεία κάρτας. Δεν θα γίνει καμία απολύτως χρέωση της κάρτας σας κατά την περίοδο της προσφοράς και διατηρείτε το δικαίωμα να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή.
 • Με την λήξη της προσφοράς, εάν δεν θέλετε να προχωρήσετε σε συνδρομή θα πρέπει να προβείτε σε ακύρωση της εγγραφής σας μία ημέρα πριν τη λήξη της προσφοράς. Με τη λήξη της προσφοράς, και εφόσον δεν έχετε προβεί σε ακύρωση, η συνδρομή θα διαμορφωθεί αυτόματα στα 7,99€/ μήνα.
 • Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ακυρώσετε οποιαδήποτε στιγμή και κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμής, της προσφοράς και της συνδρομής σας. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση. Εάν ακυρώσετε κατά τη διάρκεια της προσφοράς, χάνετε την προσφορά και διακόπτεται η συνδρομή σας.

 

Η προσφορά ισχύει για ενεργοποιήσεις έως τις 15/06. Περισσότερες πληροφορίες και όροι και προϋποθέσεις χρήσης του Cinobo στο https://cinobo.com/campaigns/snfcc/

 

Θέλετε να γίνετε μέρος αυτής της Κινηματογραφικής Εμπειρίας και να απολαύσετε την δωρεάν ψηφιακή υπηρεσία; Γίνετε Μέλη του ΚΠΙΣΝ εδώ.

Σχετικά με το Cinobo:

Cinobo σημαίνει Cinema No Borders, δηλαδή σινεμά χωρίς όρια. Είναι η απόλυτη κινηματογραφική streaming πλατφόρμα, με έδρα την Αθήνα, φτιαγμένη από μια ομάδα νεών ανθρώπων με πολλή αγάπη και γνώσεις για το σινεμά. Διαθέτει μία συλλογή που πλησιάζει 1.000 ταινιών, που εμπλουτίζεται σχεδόν καθημερινά, διαλεγμένων από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Στο Cinobo κάθε ταινία επιλέγεται προσεκτικά από την ομάδα των curators και στην πλατφόρμα θα βρείτε ταινίες οσκαρικές, σύγχρονες, κλασικές, απ’ όλο τον κόσμο αλλά και ελληνικές. Ταινίες αγωνίας, πολιτικά θρίλερ, ρομαντικές κομεντί, ντοκιμαντέρ, όλων των ειδών, πολλά θεματικά αφιερώματα και φιλμογραφίες σπουδαίων Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, όπως ο Κισλόφκι, η Βαρντά, ο Τριφό, ο Μπονγκ Τζουν-χο, η Ντικουρνό και ο Λάνθιμος. Το Cinobo είναι διαθέσιμο σε όλες τις συσκευές, σε υπολογιστή μέσω του cinobo.com αλλά και μέσω εφαρμογής σε smart tv, tablet και smartphone. Bonus; Μέσω της ενέργειας Cinobo Nights οι συνδρομητές μπορούν να λάβουν για τους κινηματογράφους.

Μία πλατφόρμα που φτιάχτηκε από λάτρεις του σινεμά για λάτρεις του σινεμά.

Σχετικά με τους συντονιστές του SNFCC Members Film Club x Cinobo:

Τάσος Μελεμενίδης, Curation and Acquisitions Manager, Cinobo

Σπούδασε Πληροφορική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, βρήκε όμως στο δρόμο του το σινεμά για το οποίο άρχισε να γράφει δειλά από το 2006. Για αρκετά χρόνια έγραφε κριτικές, αφιερώματα και θέματα κινηματογραφικής επικαιρότητας στον Εξώστη, τη Lifo και το Cinemagazine. Συνεργάστηκε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας ως αρχισυντάκτης για το site του Φεστιβάλ, ενώ με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε στις ειδικές εκδόσεις του. Σήμερα επιμελείται το πρόγραμμα της ελληνικής streaming πλατφόρμας Cinobo.

Θοδωρής Δημητρόπουλος, Σύμβουλος Curation, Cinobo

Kριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης με background στον προγραμματισμό φεστιβάλ. Δούλεψε ως προγραμματιστής και ως ειδικός σύμβουλος σε 4 editions του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας κι έπειτα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του σάιτ OneMan.gr κι αργότερα του PopCode.gr, καθώς και σύμβουλος curation για την streaming πλατφόρμα Cinobo. Κριτικές, συνεντεύξεις, αφιερώματα και φεστιβαλική κάλυψή του (από Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Λοκάρνο, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Τορόντο και άλλα Φεστιβάλ) έχουν εμφανιστεί παλιότερα στα περιοδικά Σινεμά και Esquire και μετέπειτα στα σάιτ OneMan.gr και News247.gr. Κείμενά του έχουν εμφανιστεί στα περιοδικά Nitro, FREE, Ποπ+Ροκ και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Μέλος κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Δράμας 2021. Κριτικός τηλεόρασης για το Flix.gr από το 2012, και κριτικός κινηματογράφου για την εφημερίδα Έθνος (2017-2018) και το ειδησεογραφικό σάιτ News247.gr (από το 2019 ως σήμερα).

Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Curator, Cinobo

Δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει στο Jumping Fish για κινηματογράφο, μουσική και θέατρο από το 2009 έως το 2018. Συνεργάζεται ως κριτικός κινηματογράφου με το Flix.gr από το 2016 κι έχει καλύψει εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ (Κάννες, Βενετία, Βερολίνο, Κάρλοβι Βάρι). Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ως curator στη δημιουργική ομάδα του Cinobo, ενώ φέτος έλαβε μέρος στη γνωμοδοτική επιτροπή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.