Microcosmos: MOb - Εικόνα

Ένα τρίο που έχει εντυπωσιάσει, διεθνώς, με τη δυναμική και τη φρεσκάδα της μουσικής του, η οποία απλώνεται σε μια ευρεία ιδιωματική γκάμα που διευρύνει τα όρια και την έννοια της σύγχρονης τζαζ.
 
Ο Μάριος Βαληνάκης (σαξόφωνο και live electronics), ο Αλέξανδρος Δελής (μπάσο, κιθάρα, ηλεκτρονικά εφέ) και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς) φαίνεται να εκκινούν από μια βάση που αναγνωρίζεται ως punk-jazz αλλά με ισχυρά μελωδικά και ρυθμικά στοιχεία που κάνουν τη μουσική τους – όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο πρώτο τους άλμπουμ, MOb1 - γοητευτικά ακατανίκητη και γεμάτη εκπλήξεις.

Οι συνθέσεις τους ισορροπούν πάνω σε μελωδίες ανοιχτής φόρμας με ισχυρό αυτοσχεδιαστικό υπόβαθρο και αντλούν υλικό από ποικίλες στιλιστικές πηγές όπως η electronic jazz, το krautrock, το post-punk και άλλα μουσικά ιδιώματα, διαθέτοντας παράλληλα μια αφήγηση που θυμίζουν πολύ καλές στιγμές κινηματογραφικής μουσικής. Το γεγονός, επίσης, ότι δεν ανήκουν σε ένα αυστηρό τζαζ πλαίσιο, διευρύνει την αποδοχή τους προς ένα ετερόκλητο κοινό και τους καθιστά, από πολύ νωρίς, αναγνωρίσιμους. Το ντεμπούτο άλμπουμ των MOb έχει κερδίσει ήδη περίοπτη θέση στις playlists του BBC Radio 1 – συμπεριλαμβανομένων  και αυτών του θρυλικού DJ Gilles Peterson – ενώ αυτό που εντυπωσίασε ιδιαίτερα το διεθνές ακροατήριο ήταν το πώς το αθηναϊκό αυτό τρίο έβγαζε έναν τόσο πλούσιο ορχηστρικό ήχο και, φυσικά, πώς συνδύαζε με τόσο δημιουργικό τρόπο τον πειραματικό / φουτουριστικό ήχο με την έξαψη της dance μουσικής.
  
Με αυτή τη σύνθεση οι MΟb παίζουν σποραδικά από το 2019 σε live στην Ελλάδα αλλά και στο Εδιμβούργο και το Λονδίνο – όμως το συναρπαστικό πρώτο τους άλμπουμ είναι αυτό που τους τοποθετεί σε εξέχουσα θέση τόσο στην εγχώρια live σκηνής, όσο και στη σύγχρονη δισκογραφική παραγωγή. Τρεις μουσικοί με πολύ καλές σπουδές και με πλήθος από δημιουργικές ιδέες μάς δίνουν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά projects της χρονιάς.

Ναταλία Μαντά, Live visuals 
Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σχεδιασμός ήχου
 

Κυριακή 11/02, 21.00

ΦΑΡΟΣ

Σημεία προπώλησης:

  • Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει στις 22/11 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει στις 23/11  στις 12.00.

Εισιτήρια

Γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€

Μειωμένα εισιτήρια των 10€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30' λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 6 ετών.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Οι συναυλίες της σειράς Microcosmos πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Δείτε ακόμα