Sculpture Workshop: Light it up - Εικόνα

*Το εργαστήριο που ήταν προγραμματισμένο για την Τρίτη 04/01 αναβάλλεται. Το επόμενο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09/01 στις 12.00 στον Πύργο Βιβλίων της ΕΒΕ. 

Τι είναι το φως; Τι ιδιότητες έχει; Τι χρώμα έχει; Μπορείς να το ακούσεις ή να το πιάσεις; Πώς χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης το φως; Ποιο ήταν το πρώτο γλυπτό με φως στην ιστορία της τέχνης;

Σε αυτή την ενότητα εργαστηρίων, αντλώντας έμπνευση από τις φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, το φως αποκτά «πλαστικές» ιδιότητες και γίνεται το κυρίαρχο υλικό κατασκευής ενός καλλιτεχνικού έργου.Ενσωματώνοντας φως σε φυσικά ή βιομηχανικά αντικείμενα και παίζοντας με αυτόφωτα αξεσουάρ και υλικά δημιουργούμε «φωτεινά» γλυπτά που παράγουν οπτικά εφέ ενώ, παράλληλα, αλληλοεπιδρούν με διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Very Young Contemporary Art, Κατερίνα Ζαφειροπούλου

 

Συνάντηση #1

Φτιάξε με φως: Ο Γαλαξίας

Ενεργοποιώντας φωτεινές πολύχρωμες και φωσφορίζουσες ράβδους φανταζόμαστε πώς θα έμοιαζε μία εξωγήινη αποικία του μέλλοντος!

Συνάντηση #2

Φτιάξε με φως: Ο Ωκεανός

Με αφορμή την φωτιστική εγκατάσταση Living Lantern των NEON και της Frankie Boyle Studio που βρίσκεται στον Πευκώνα, εμπνεόμαστε από τα κοράλλια, τα πολύτιμα κοσμήματα του απέραντου ωκεανού και σχηματίζουμε έναν «φανταστικό» ύφαλο από πολύχρωμα τρισδιάστατα λουλούδια…

Συνάντηση #3

Φτιάξε με φως: Η Γη

Με αφορμή τη φωτιστική εγκατάσταση Aqueous της Jen Lewin που βρίσκεται στο Ξέφωτο, πραγματοποιείται ένα εργαστήριο που θέτει ένα εικαστικό ερώτημα: Κι αν Γη ήταν ένας τεράστιος καθρέφτης, τι θα αντανακλούσε στο άπειρο; Χρησιμοποιώντας κοίλα και κυρτά κάτοπτρα κατασκευάζουμε έναν υδάτινο στέρεο κόσμο που παίζει με τα χρώματα του φωτός!

Συνάντηση #4

Φτιάξε με φως: Ο Ουρανός

Με αφορμή το Firefly Flied των Studio Toer που βρίσκεται στο Θόλο, δημιουργούμε μαζί έναν κόσμο από μικροσκοπικά φτερωτά πλάσματα που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι!

 

Σάββατο 11 & 18/12 | 17.30-19.00
Maker Space

 

Τετάρτη 28/12 | 11.00-12.30
Τρίτη 09/01 | 12.00-13.30
Πύργος Βιβλίων

 

Για παιδία 7-10 ετών | Έως 20 συμμετοχές 
Ελεύθερη είσοδος, με ηλεκτρονική προεγγραφή 

Για τη δραστηριότητα στις 11/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 06/12
Για τη δραστηριότητα στις 18/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 13/12
Για τη δραστηριότητα στις 28/12, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Πέμπτη 23/12
Για τη δραστηριότητα στις 04/01, οι προεγγραφές ανοίγουν τη Πέμπτη 30/12
 

Για την είσοδο του κοινού στον κλειστό χώρο της δραστηριότητας, απαιτείται η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, καθώς ο χώρος λειτουργεί ως αμιγής. Το παραπάνω ισχύει για ενήλικες. Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού  self test (24 ωρών), βεβαίωση διαγνωστικού ελέγχου PCR (72 ωρών) ή rapid (48 ωρών), σύμφωνα με τις πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις. 

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.

Δείτε ακόμα

Κυριακή 08/09, 21:00

Parklife: Queen Symphonic με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΡΤ

Περισσότερα