Jazz Chronicles: Kepler is Free - Εικόνα

H jazz του σήμερα συνομιλεί με διαφορετικά είδη, εξελίσσεται και βλέπει με δημιουργική ασέβεια το παρελθόν, χωρίς παράλληλα να στερεί τον χώρο σε εκείνους που θέλουν να μείνουν «καθαροί», παραδοσιακοί. Ανανεώνει διαρκώς το κοινό της και δημιουργεί  νέους πιστούς.

Στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως «μουσική του τώρα» η σειρά συναυλιών Jazz Chronicles του ΚΠΙΣΝ επιστρέφει στον Φάρο και φιλοξενεί τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δύο συναυλίες από εγχώρια σχήματα που επιβεβαιώνουν την jazz αντεπίθεση, τα Kepler is Free και Harper Xylouri αντίστοιχα. Βαθιά πνευστά, κομψά πλήκτρα, ταξιδιάρικα έγχορδα, αλλά και συγκολλητικά electronics - όλα μπαίνουν στο συναρπαστικό μείγμα.

Kepler is Free 
To ντεμπούτο τους Teegarden πριν από 2,5 χρόνια στην Veego Records προκάλεσε το πιο ισχυρό word of mouth της πρώτης περιόδου της πανδημίας. Η δική τους νεωτερική jazz πρόταση πατούσε με το ένα πόδι στην ηλιόλουστη soul-jazz των 70s και με το άλλο στο εναλλακτικό hip hop (κυρίως) των 90s, έχοντας κάνει τις απαραίτητες ενημερώσεις από τη σύγχρονη πειραματική electronica. Το αποτέλεσμα του γκρουπ, που έχει πάρει το όνομά του από τον αστρονόμο Johannes Kepler, ήταν ένας δίσκος που μπορούσε να παίζει με την ίδια αυτοπεποίθηση σε ένα μικρό jazz κλαμπ, ένα μεγάλο ανοιχτό φεστιβάλ ή στο easy listening ραδιόφωνο. Οι αναφορές στη μουσική των GoGo Penguin και των Badbadnotgood (σχημάτων που έχουν δώσει από τις πιο μοντέρνες jazz ιδέες της τελευταίας δεκαετίας) ήταν ολοφάνερες. Στα Jazz Chronicles θα δούμε πώς εξελίχθηκαν στον δεύτερο δίσκο τους που είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει. Όπως το τηλεσκόπιο του Kepler εκτοξεύθηκε από τη NASA για να ανακαλύψει πλανήτες στο μέγεθος της γης και μόλις εκπλήρωσε την αποστολή του αφέθηκε ελεύθερο στο διάστημα, μένει να δούμε τι επιφυλάσσουν και οι Kepler is Free τώρα που είναι ακόμα πιο ώριμοι κι ελεύθεροι να χαθούν στα ηχητικά μονοπάτια που επέλεξαν.

Δείτε βίντεο των Kepler is Free

Κυριακή 06/11, 21.00

ΦΑΡΟΣ

 

Σημεία προπώλησης: 

  • Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) 

Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Μέλη)
Ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων (Κοινό) 

Η προπώληση για τα Μέλη ανοίγει την Τρίτη 18/10 στις 12.00 (ορισμένος αριθμός εισιτηρίων).
Η προπώληση για το κοινό ανοίγει την Τετάρτη 19/10 στις 12.00.

Εισιτήρια
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Μειωμένα εισιτήρια των 8€ δικαιούνται φοιτητές, άτομα ηλικίας 65+, παιδιά και νέοι έως 18 ετών, άνεργοι, συνοδοί ΑμεΑ, πολύτεκνοι και κάτοικοι του Δήμου Καλλιθέας.

Οι κάτοχοι μειωμένου εισιτηρίου την ημέρα της εκδήλωσης θα πρέπει να επιδείξουν ταυτότητα και το απαραίτητο δικαιολογητικό (φοιτητικό πάσο, κάρτα ανεργίας, κάρτα πολυτέκνου, λογαριασμός ΔΕΚΟ για κατοίκους Καλλιθέας).

Δωρεάν εισιτήρια δικαιούνται ΑμεΑ, μέσω επικοινωνίας με το τηλ. κέντρο στο 210 7234567 ή μέσω email στο info@ticketservices.gr και επιδεικνύοντας την ημέρα της εκδήλωσης ταυτότητα και έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας.

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00
  • Παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης το αργότερο 30' λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η είσοδος θα είναι δυνατή μέχρι και 10 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
  • Η προαγορά εισιτηρίων είναι απαραίτητη. Δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων στον χώρο της εκδήλωσης.
  • Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ
  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να καλέσετε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΠΙΣΝ στο 216 8091000.

Η εκδήλωση εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας την οικονομική του βιωσιμότητα.

Δείτε ακόμα