SNFCC Members x Artworks x Delta Restaurant | 2η χρονιά

Η θεματική δράση εικαστικών επισκέψεων σε δύο άξονες, αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ συνεχίζεται για 2η χρονιά!

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά την επιτυχία της περσυνής διοργάνωσης, το Πρόγραμμα Μελών συνεχίζει τη θεματική δράση εικαστικών επισκέψεων σε δύο άξονες, αποκλειστικά για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την ARTWORKS και το Delta Restaurant, από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Απρίλιο 2023

Περισσότερα

Members' Event: Εικαστική επίσκεψη Νοεμβρίου στο Delta Restaurant

Στο πλαίσιο της θεματικής δράσης επισκέψεων από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Απρίλιο 2023 τη Δευτέρα 14/11 στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήριά μας επίσκεψη στον χώρο του Delta.

Κατά τις επισκέψεις μας στο Delta, θα μιλήσουμε με εκπροσώπους του εστιατορίου, της ARTWORKS και του ΚΠΙΣΝ για την πρωτοβουλία και τη φιλοσοφία της σύμπραξης των φορέων, θα περιηγηθούμε στον χώρο και στα επιλεχθέντα έργα καλλιτεχνών.

Περισσότερα

Μέλη ΚΠΙΣΝ εκτός των Τειχών: Γνωριμία με τη καλλιτέχνιδα – Ίριδα Τουλιάτου στη Rodeo Gallery

Τoν Νοέμβριο έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά την εικαστικό Ίριδα Τουλιάτου και να συζητήσουμε μαζί της για το έργο και την πρακτική της, ενώ μέσα από την δική της ματιά, θα ξεναγηθούμε στη Rodeo Gallery, τον χώρο όπου παρουσιάζει την τρέχουσα ατομική της έκθεση με τίτλο «Μητέρες».

Με το πέρας της εκδήλωσης σας προσκαλούμε μαζί με τον/την καλεσμένο/η σας στο wine bar Paleo δίπλα στη Rodeo gallery, για να απολαύσουμε δωρεάν ένα ποτήρι κρασί!

Περισσότερα

SNFCC Μembers’ Last Look στην εικαστική εγκατάσταση Maman | Αποκλειστική ξενάγηση από τη Γαλήνη Νόττι

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία αποκλειστική περιήγηση στην εντυπωσιακή εικαστική εγκατάσταση «Maman» 2 μέρες πριν από την απεγκατάστασή της από την Εσπλανάδα του ΚΠΙΣΝ.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τη Γαλήνη Νόττι, βοηθό επιμελήτρια του ΝΕΟΝ.

Περισσότερα

Εθνική Λυρική Σκηνή: Αποκλειστικές θέσεις για Μέλη στην προ Γενική Δοκιμή Δον Κιχώτης, Μπαλέτο

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια νέα φιλόδοξη παραγωγή του Δον Κιχώτη του Λούντβιχ Μίνκους, ενός από τα σημαντικότερα και πιο δημοφιλή έργα του κλασικού ρεπερτορίου του μπαλέτου.

Δύο ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την προ-γενική πρόβα της παράστασης.

Περισσότερα

Members’ Tour: «Άγγελος Σπαχής 1903-1960» Αποκλειστική ξενάγηση για Μέλη από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

 Επισκεπτόμαστε την έκθεση της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) "Άγγελος Σπαχής 1903-1960" με θέμα το έργο του μεγάλου, και άγνωστου στο ευρύτερο κοινό, Έλληνα γραφίστα, σε μία αποκλειστική  ξενάγηση από την Αθηνά Κυριακώδη, ιστορικό τέχνης και μέλος της επιμελητικής ομάδας της έκθεσης.

Περισσότερα

SNFCC Members x Cinobo | Λέσχη Κινηματογράφου: Γκοντάρ, Αγάπη Μου

Πώς ένας καλλιτέχνης επιλέγει να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή ενός άλλου;

Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του “The Artist” τολμά και σκηνοθετεί μια αλλιώτικη βιογραφική ματιά στη ζωή και το έργο του Γκοντάρ μέσα από μια ποπ ρομαντική κομεντί γεμάτη γκονταρικές αναφορές και εστιασμένη στον μεγάλο του έρωτα με την Αν Βιζέμσκι και γύρω από τον Μάη του ‘68. Με τον Λουί Γκαρέλ στο ρόλο του μεγάλου auteur.

Περισσότερα

Members’ Event Ενηλίκων | Ωδή στα Ζώα: Τα Άγρια ζώα «ζωντανεύουν» στο σπίτι με …Τέχνη!

Στη δεύτερη συνάντηση μας που αυτή τη φορά απευθύνεται σε ενήλικες, αντλούμε έμπνευση από τις εικόνες άγριων ζώων του Γάλλου ζωγράφου Henri Rousseau, ο οποίος απεικόνισε τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον ζωγραφίζοντάς τα από το ..σπίτι του, χωρίς να έχει ταξιδέψει ο ίδιος ποτέ σε ζούγκλα.

Θα γνωρίσουμε την απλοϊκότητα, τη φυσικότητα και τον αυθορμητισμό στην ενστικτώδη δημιουργία, τη ναΐφ τέχνη.

Περισσότερα

Members' Event Kids | Εικαστικό εργαστήριο: Το παράξενο είναι πολύ “cool” | Παράξενες Φιγούρες

Το εργαστήριο επιχειρεί να καταστήσει πιο οικείο το παράξενο, το διαφορετικό και το περίεργο.

Μέσα από τις δραστηριότητες τα παιδιά θα κατανοήσουν καλύτερα τον διαφορετικό τρόπο έκφρασης και θα κληθούν να δώσουν μία παράξενη μορφή στον ίδιο τους τον εαυτό.

Περισσότερα

Members’ Tour: Γνωρίζουμε τα SNFCC studio ηχογράφησης

Έχεις γράψει ένα τραγούδι και ονειρεύεσαι να το ακούσεις; Θα ήθελες να ηχογραφήσεις ένα παραμύθι μαζί με τα παιδιά σου; Σε ενδιαφέρει η δημοσιογραφία και περιμένεις να γράψεις τα πρώτα σου podcast;

Αυτό τον μήνα και με αφορμή τα εγκαίνια λειτουργίας των SNFCC Studios - τριών στούντιο ραδιοφώνου, ηχογράφησης και κινηματογράφησης- από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τα Μέλη θα μπορέσουν να περιηγηθούν σε αυτά.

Περισσότερα

Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ x Mέλη ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πρόγραμμα Μελών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ έχουν δεσμεύσει περιορισμένο αριθμό θέσεων για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ σε επιλεγμένες Δράσεις για όλη την οικογένεια και Εκδηλώσεις Ενηλίκων του νέου προγράμματος (Οκτώβριος 2022 – Νοέμβριος 2023).

Περισσότερα

Θέσεις αποκλειστικά για Μέλη | Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ: Μπαμπά… χορεύουμε;

Εργαστήριο χορευτικού παιχνιδιού για μπαμπάδες με παιδιά από 4 έως 9 ετών.

Το εργαστήριο που αγαπήθηκε αμέσως από παιδιά και μπαμπάδες επιστρέφει ακόμα πιο απολαυστικό. Το Πρόγραμμα Μελών έχει εξασφαλίσει για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ ορισμένες θέσεις για τον Β κύκλο. Στόχος του ανανεωμένου εργαστηρίου είναι μέσα από τις χορευτικές φιγούρες των μπαμπάδων με τα παιδιά τους να αποκαλύψει τη διάσταση του ρυθμού και της κίνησης του σώματος ως φιλοσοφίας ζωής και αναγκαίου συστατικού της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Members’ Event: Μαζεύουμε ελιές στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ

Τον Νοέμβριο, τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδικασία συγκομιδής των ελαιόκαρπων από τα ελαιόδεντρα του Πάρκου, και να ενημερωθούν για τη διαδικασία έκθλιψης και την τελική παραγωγή του ελαιόλαδου.

Θα γίνουν μέρος της βιωματικής εμπειρίας προστασίας και ορθής διαχείρισης των ελαιόδεντρων και θα συνδεθούν με την παράδοση του τόπου και την τέχνη της καλλιέργειας της γης.

Περισσότερα

Members’ Tour | Έκθεση Resilience: Ιστορίες Γυναικών που εμπνέουν την αλλαγή

Το World Press Photo παρουσιάζει την έκθεση Resilience, μια συλλογή βραβευμένων φωτογραφιών αφιερωμένη στα ζητήματα που αφορούν στη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

Τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία αποκλειστική ξενάγηση στην έκθεση και να γνωρίσουν τη δουλειά 17 φωτογράφων από 13 διαφορετικές χώρες που βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό από το 2000 μέχρι και το 2021.

Περισσότερα