Εικαστικό παιχνίδι: Η Αράχνη που ταξίδεψε τον κόσμο

Πώς κατασκευάζεται ένα τόσο μεγάλο γλυπτό; Από τι υλικό είναι φτιαγμένο; Πώς μεταφέρεται; Ολόκληρο ή σε κομμάτια; Και μετά πώς συναρμολογείται; Χωράει σε όλα τα μουσεία ή κάποια αναγκάζονται να το τοποθετήσουν σε εξωτερικό χώρο; Σε πόσες χώρες έχει ταξιδέψει η γιγαντιαία αράχνη; Ποια άλλα σημαντικά έργα έχει συναντήσει στο ταξίδι της; Η Λουίζ Μπουρζουά ακολουθούσε την αράχνη της παντού; Πότε η Μπουρζουά έφτιαξε την πρώτη της αράχνη; Έχετε δει την αράχνη σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου; Τι συνέβη στο Γκουγκενχάιμ ; 

Περισσότερα
Art Game: The spider who traveled the world - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Ο μικρόκοσμος των εντόμων, ένα έργο τέχνης

Σε αυτό το εργαστήριο, ανακαλύπτουμε το μαγικό κόσμο των εντόμων μέσα από ένα ταξίδι παρατήρησης στα οικοσυστήματα του πλανήτη μας, εστιάζοντας στο μικρόκοσμό τους που συμβιώνει αρμονικά με στοιχεία της φύσης.

Περισσότερα
Visual Arts Workshop: The microcosm of insects, a work of art - Εικόνα

Εικαστικό εργαστήριο: Το Παράξενο είναι πολύ “cool”

Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ευρηματικότητα είναι τα βασικά εργαλεία μας σε αυτό το εργαστήριο! Στη διάρκεια του θα εξερευνήσουμε τον συναρπαστικό κόσμο του Παράξενου. Οδηγός μας σε αυτήν την εξερεύνηση θα είναι η καλλιτέχνιδα Louise Bourgeois.

Περισσότερα
Visual Arts Workshop: Strange is “cool” - Εικόνα

Εργαστήριο σχεδίου: Διορατικές γραμμές

Σαν ένα είδος μυστικού ημερολογίου, τα σχέδια  της Louise Bourgeois ήταν μια καθημερινή ιεροτελεστία και ένα σημαντικό κομμάτι της εικαστικής της πρακτικής. Χρησιμοποιώντας το μελάνι,  την ακουαρέλα και το μολύβι, κατέγραψε τις βαθύτερες σκέψεις και τα βιώματα της σε εικόνες και λέξεις, δίνοντας μορφή στα συναισθήματα της, αποχαιρετίζοντας με αυτόν το τρόπο τις περίπλοκες αναμνήσεις και εικόνες του παρελθόντος της που αναδύονται στη συνείδηση, καλυμμένες από έντονα συναισθήματα.

Περισσότερα
Εργαστήριο σχεδίου: Διορατικές γραμμές  - Εικόνα