Members’ Meetup: Cybersecurity seminars for parents and digital citizens - Εικόνα

Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Κυβερνοασφάλειας αφυπνιζόμαστε σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, επαναπροσδιορίζουμε τη συμπεριφορά μας σε περίπτωση cyber attack και αναλύουμε τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε, μέσα από δύο Meetups που αφορούν κάθε ψηφιακό πολίτη και φροντιστή ανηλίκων.

Α)Kυβερνοασφάλεια για όλους: Σεμινάριο ευαισθητοποίησης για θέματα Κυβερνοασφάλειας για ψηφιακούς πολίτες

Εστιάζοντας στους ψηφιακούς πολίτες του σήμερα, το σεμινάριο θα παρουσιάσει τους κινδύνους του διαδικτύου δίνοντας τις κατάλληλες κατευθύνσεις ώστε αυτοί να αναγνωρίζονται με ευκολία και να αντιμετωπίζονται κατάλληλα. Η θεματολογία περιλαμβάνει τις πιο γνωστές απειλές του διαδικτύου, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wi-Fi), τα Κοινωνικά Δίκτυα, τη Γεωσήμανση, καθώς και παραδείγματα, συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Hellenic (ISC)² Chapter

Εισηγητές/ Ομιλητές: Δημήτρης Μανώλης και Δημήτρης Γεωργίου
 

Τετάρτη 19/10 | 18.00 – 19.30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΒΕ

 

Έως 20 συμμετοχές – Για Μέλη και τον καλεσμένο τους 
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

__

 

Β)Back to school: Σεμινάριο ευαισθητοποίησης για θέματα Κυβερνοασφάλειας για γονείς

Απευθυνόμενο σε γονείς, αλλά και σε κάθε φροντιστή ενός παιδιού, το σεμινάριο θα παρουσιάσει τους κινδύνους έκθεσης των ανηλίκων σε επιβλαβές ψηφιακό περιεχόμενο. Θα δοθούν οι κατάλληλες κατευθύνσεις έτσι ώστε οι φροντιστές να αναγνωρίζουν ευκολότερα τους κινδύνους αυτούς έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής πλοήγηση και προστασία όλων των παιδιών στο διαδίκτυο. Η θεματολογία περιλαμβάνει τις πιο συχνές απειλές του διαδικτύου, τα Ασύρματα Δίκτυα (Wi-Fi), τα Κοινωνικά Δίκτυα, τη Γεωσήμανση, το Sexting, τον Διαδικτυακό Εκφοβισμό καθώς και παραδείγματα, συμβουλές και βέλτιστες πρακτικές ευημερίας στο ψηφιακό περιβάλλον.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Hellenic (ISC)² Chapter
Εισηγητές/ Ομιλητές: Θανάσης Διόγος και Αργύρης Μακρυγεώργου

Τετάρτη 19/10 | 19.30 – 21.00 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΒΕ

Έως 20 συμμετοχές – Για Μέλη και τον καλεσμένο τους 
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τα δύο σεμινάρια είναι αυτοτελή. Σε περίπτωση ενδιαφέροντος παρακολούθησης και των δύο, απαιτείται ξεχωριστή κράτηση για το κάθε σεμινάριο.

 

 

 

Δείτε ακόμα