SNFCC Members x Cinobo | Λέσχη Κινηματογράφου: Γλυκιά Ζωή (La Dolce Vita) και Η Τέλεια Ομορφιά (La Grande Belezza) - Εικόνα

Για τον μήνα Αύγουστο, η ομάδα του Cinobo έχει επιλέξει και προτείνει αποκλειστικά στα Μέλη του ΚΠΙΣΝ τέσσερις καλοκαιρινές ταινίες, που υπόσχονται να μετατρέψουν τον χώρο μας σε θερινό σινεμά!

Φέτος το καλοκαίρι, βουτάμε στην μαγεία του κινηματογράφου!

A bigger Splash – Κάτω από τον Ήλιο

Λίγοι ξέρουν να κινηματογραφούν λαμπερά, ηλιόλουστα πάθη με τόση σαγήνη όσο ο Λούκα Γκουαντανίνιο, πόσο μάλλον όταν οι πρωταγωνιστές του είναι η Τίλντα Σούιντον σε ρόλο ροκ σταρ και ο Ρέιφ Φάινς σε ρόλο πρώην της. Ηφαιστειακής δύναμης αισθησιασμός και θριλερική σαγήνη.

Σύνοψη: Μια διάσημη ροκ σταρ παραθερίζει μαζί με τον σκηνοθέτη σύντροφό της κάτω από τον ειδυλλιακό ήλιο της απόμερης ιταλικής νήσου Παντελερία, μετά από χειρουργείο στις φωνητικές της χορδές. Η ηρεμία τους διαταράσσεται από την απρόσμενη άφιξη ενός παλιού εραστή της, φωνακλά και εκνευριστικού, ο οποίος φτάνει μαζί με την κόρη του. Οι δύο νεοφερμένοι θα ξεσηκώσουν έναν ανεμοστρόβιλο ζήλιας και πάθους με απρόσμενα αποτελέσματα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ

__

 Πράσινη Θάλασσα

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου «Για να δει τη θάλασσα» και με ένα εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο (Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης), το φιλμ της Αγγελικής Αντωνίου είναι ένα έξοχο και συγκροτημένο δράμα χαρακτήρων που σχολιάζει τρυφερά την ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία.

Σύνοψη: H Άννα, μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα κοντά στο λιμάνι, όπου βρίσκει καταφύγιο, ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική της ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή αγκαλιά των θαμώνων και ο έρωτας την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας…

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ

__

Dolphin Man

O άνθρωπος, τα όνειρα κι η θάλασσα. Συνδυάζοντας σπάνιο αρχειακό φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, το εντυπωσιακά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου συνδέει την ελεύθερη κατάδυση στον ωκεανό με ένα ταξίδι στα βάθη του εαυτού μας μέσα από το πορτρέτο του ανθρώπου-δελφίνι Ζακ Μαγιόλ.

Σύνοψη: Η ιστορία του θρύλου των ελεύθερων καταδύσεων Ζακ Μαγιόλ, η ζωή του οποίου αποτέλεσε την έμπνευση για την αγαπημένη ταινία "Απέραντο Γαλάζιο" του Λικ Μπεσόν. Βυθιζόμαστε στον κόσμο του Ζακ Μαγιόλ, ακολουθώντας το συναρπαστικό ταξίδι του μέσα από την εμπειρία ζωής της ελεύθερης κατάδυσης. Το φιλμ πλέκει μεταξύ τους καθηλωτικά πλάνα από το βυθό των θαλασσών, με ανθρώπινες μαρτυρίες και ιστορίες από τους κοντινότερους ανθρώπους του Μαγιόλ, μαζί με σπάνιο αρχειακό υλικό, σχηματίζοντας το πορτρέτο της εσωτερικής αναζήτησης του ανθρώπου-δελφίνι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ

__

A Summer’s Tale – Ιστορίες Καλοκαιριού

Το τρίτο μέρος του κύκλου των "Τεσσάρων Εποχών" είναι αφιερωμένο στο καλοκαίρι, στην εποχή, δηλαδή, που έγινε συνώνυμη με το έργο του Ρομέρ, και είναι γεμάτο από νιάτα, ανεμελιά και... αισθηματικά μπερδέματα.

Σύνοψη: Ένας αναποφάσιστος φοιτητής μαθηματικών περιμένει τη φίλη του για να κάνουν μαζί τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η γνωριμία του, όμως, με δύο ακόμα κοπέλες θα περιπλέξει τα πράγματα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ