Φωτογραφία με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκηκαι τον Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης
17 Σεπτεμβρίου 2021

Στο πλαίσιο της Συνόδου EuroMED9 των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των Μεσογειακών Χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχτηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τους Προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, και της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, τους Πρωθυπουργούς της Ιταλίας Mario Draghi, της Ισπανίας Pedro Sanchez, της Μάλτας Robert Abela, καθώς και τους Πρωθυπουργούς της Σλοβενίας Janez Jansa, και της Κροατίας Andrej Plenkovic, τον Υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλίας Augusto Santos Silva, και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τους Ευρωπαίους ηγέτες καλωσόρισαν στο ΚΠΙΣΝ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου και ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του και μέχρι σήμερα, το ΚΠΙΣΝ εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για την Αθήνα, προσελκύοντας σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο. Η σημερινή σύνοδος, μεταξύ άλλων, θέτει στο επίκεντρο το επιτακτικό ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί την εκδήλωση όχι μόνο ως ένα από τα κυριότερα τοπόσημα της σύγχρονης Αθήνας, αλλά και ως ένας πρότυπος κόμβος βιωσιμότητας διεθνούς βεληνεκούς με την πιστοποίηση LEED Platinum. Από τη σύλληψή κιόλας της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Renzo Piano Building Workshop, η βιωσιμότητα αποτέλεσε πρωταρχικό στόχο, αναδεικνύοντας ένα νέο πρότυπο κατασκευής, λειτουργίας και συντήρησης δημόσιων χώρων και υποδομών, αλλά και καλλιεργώντας καθημερινά την περιβαλλοντική συνείδηση του κοινού.

Photo credits: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/Νίκος Καρανικόλας

Δείτε ακόμα

Κυριακή 07/04, 21:00

Prima Facie της Suzie Miller | Σκηνική Ανάγνωση επιλεγμένων σκηνών

Περισσότερα