Εικαστικό για την ηχογραφημένη συναυλία των SWIM & Lip Forensics, στο πλαίσιο της σειράς Music Escapades

Ακούστε την ηχογραφημένη συναυλία των S.W.I.M. & Lip Forensics:

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τον player στη σελίδα, παρακαλούμε να κάνετε refresh. Εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, μπορείτε να ακούσετε τη συναυλία εδώ.

Η ηχογράφηση θα παραμείνει διαθέσιμη στο site του ΚΠΙΣΝ.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2018 η σειρά Music Escapades, που εξερευνά και αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, μας πρότεινε δύο διαφορετικά μουσικά σύνολα σε έναν ιδιαίτερο συνδυασμό.

Οι S.W.I.M. (Someone Who Isn’t Me), δηλαδή οι Μαρία Χατζάκου, η Μαριλένα Ορφανού και η Τζίνα Δημακοπούλου, ήρθαν να μοιραστούν την αδυναμία τους στα αναλογικά και toy-synths, τις χαοτικές κιθάρες, τα ψεύτικα βιολιά, τα γυναικεία φωνητικά και τα περίεργα ρυθμικά σχήματα.

Η πρώτη τους εμφάνιση έγινε στο πλαίσιο του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, όπου έπαιξαν ζωντανά τη δική τους πρωτότυπη μουσική για τη βωβή ελληνική ταινία Αστέρω του Δ. Γαζιάδη (1929). Το πρώτο τους single «Aναζήτηση / Never Find it» γράφτηκε ειδικά για τους τίτλους τέλους της νέας ταινίας της Αθηνάς Τσαγγάρη, Chevalier (βραβείο καλύτερης ταινίας BFI London Int’l Film Festival).

Έκαναν το πρώτο τους live στο Winter Plissken Festival τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Μάρτιο του 2017 ταξίδεψαν στο περίφημο φεστιβάλ SXSW στο Austin του Τέξας, το μεγαλύτερο Music Showcase φεστιβάλ στον κόσμο. Toν Μάιο του 2018 κυκλοφόρησαν το επόμενο τους single «Gomenaki» και το music video σε σκηνοθεσία Άλκη Παπασταθόπουλου έφτασε πάνω από 100.000 views μέσα σ’ ένα μήνα. Το κομμάτι και το video αποθεώθηκαν ως το απόλυτο καλοκαιρινό hit. O πρώτος τους δίσκος κυκλοφόρησε στα τέλη του 2018.

Στο πλευρό των S.W.I.M. εμφανίστηκαν οι Lip Forensics. Το ηλεκτρονικό ντουέτο των Zade και Ekelon έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα στραβοκομμένα beats και τις ημιτονοειδείς μπασογραμμές σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσουν το soundtrack των αγαπημένων τους σκηνών εγκλήματος. Εμφανίστηκαν ενεργά στη σκηνή το 2017 και έχουν ήδη συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα εγχώρια φεστιβάλ (Release festival, Up festival), καθώς και σε διάφορα αθηναϊκά πάρτι και club nights.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Cheiloscopy που παρουσίασαν στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ κυκλοφόρησε το 2018 υπό την καλλιτεχνική εποπτεία του Σεραφείμ Τσοτσώνη.

 

Θερμές ευχαριστίες στους:

S.W.I.M. (Someone Who Isn’t Me)
Lip Forensics

 

Ηχοληψία: View Master Films
Μίξη/mastering: Γιώργος Μαντάς

 

Δείτε ακόμα

Σάββατο 30/05, 21:00

Απολαύστε ξανά τη συναυλία της Σαβίνας Γιαννάτου στο site & στο YouTube του ΚΠΙΣΝ

Περισσότερα

Σάββατο 13/06, 21:00

#snfccAtHome: music Ο Κωνσταντίνος Βήτα LIVE από τον Θόλο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα

Παρασκευή 12/06, 20:30

#snfccAtHome: music Η Nalyssa Green LIVE από τα Νότια Μονοπάτια του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα